Keleten népszerűbb a rally

Asi
Asi
Asinak Egerben ismét mindenki a csodájára járt. Az A8-as Mitsubisivel ugyanis három WRC-t megelőzve állhatott föl abszolútban a dobogó harmadik fokára.

Csupán a futamgyőztes Turi Tamás, és a bajnoki címvédő Benik Balázs volt gyorsabb a zirci fiatalembernél, ez a teljesítmény pedig abszolút tiszteletet parancsoló. Aschenbrenner György ezek után érthetően bizakodó a 14. McRally előtt, reméli, hogy a remek kezdés csak egy jó sorozat kezdetének számít.

– Számos új dolog történt velünk az idei évben. Csapatot váltottam, a barátaim szervizelik az autót, amely tökéletesen működött Egerben – vonta meg a szezonnyitó mérlegét röviden Asi. – Az volt az elvárásunk, hogy abszolútban érjünk oda a dobogóra, legyünk harcban egy-két World Rally Carral. Azt hiszem, ezt teljes mértékben teljesítettük, úgyhogy abszolút elégedett lehetek az egri hétvégével.
Asi Mitsubishijével a két verseny közötti időszakban folyamatosan dolgoznak a szerelők, új motort tesznek bele, hogy Miskolcra még hatékonyabb legyen az A8-as csoda. Éppen ezért az idei bajnokság második futamának részleteivel még keveset foglalkozott a pilóta.

– Ahogy néztem, nem lesznek új pályák, minden szakasz ismert előttünk, korábban már mentünk ezeken a részeken – folytatta Asi. – Igaz, néhány év kihagyás után ismét nyomjuk Bükkszentkeresztnél, de ez mindenkinek hiányzott korábban, előnyre senki nem tesz szert azzal, hogy mondjuk korábban is elindult a Miskolc Rallyn. Hangulatában viszont a keleti országrészben egészen más egy-egy ilyen hétvége. Úgy érzem, hogy Egerben, Miskolcon, vagy a zempléni vidéken többen szeretik ezt a sportágat, a nézőszám is nagyobb és a szeretet is, ami a versenyzők és az autók felé irányul. Éppen ezért mindig várom, hogy arra a környékre látogassunk, mert ilyenkor élmény beleülni a versenyautóba.

A célkitűzés Asinál nem változott: Egerhez hasonlóan szeretne ismét dobogóra állni, bár mint mondja: mindenki fejleszt, sok a WRC, így egyre nehezebb dolga van neki is, ha az erősebb gépekkel föl akarja venni a versenyt. De a szezonnyitón történek azt mutatják: a feladat kemény, de korántsem megoldhatatlan.