Helyi közélet

2013.03.29. 12:09

Nézőpont: SMS-ben

<em>„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogyott az üzemanyaga, üljön át egy másik gépjárműbe! Belügyminisztérium” Kis túlzással a fél világ röhög rajtunk a március 15-ei hóviharban szétküldött üzenetek miatt</em>. <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>.

„Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét! Ha elfogyott az üzemanyaga, üljön át egy másik gépjárműbe! Belügyminisztérium” Kis túlzással a fél világ röhög rajtunk a március 15-ei hóviharban szétküldött üzenetek miatt. Uri Mariann jegyzete.Már önmagában ez a néhány sor elég lenne ahhoz, hogy a nevetség tárgya legyünk, ám a legnépszerűbb közösségi oldalon mindezt megfejelték olyan karikatúrákkal, mint például a Legyen ön is milliomosban azt kérdezik Orbán Viktortól: Mit csináljunk katasztrófahelyzetben? A: nem tudom. B: küldjünk SMS-t, C: szóljunk az osztrákoknak. D: utazzunk el az országból. Vagy: Mi a különbség az osztrák és a magyar kormány között? Az osztrák segítséget küld, a magyar SMS-t. És ezek csak a legenyhébbek, avagy a legszalonképesebbek az világháló beindult mémgyárból.

Miért idézem fel mindezt két héttel a nagy hóhelyzet után? Mert a szakemberek napok óta azzal riogatnak, hogy az olvadás után árvíz jöhet. Válaszként az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság bejelentette: amennyiben szükséges lesz, a közelgő árvíz, illetve belvíz miatt is küldenek sms-üzenetet.

Hogy milyet? A hivatalos változat még nem ismert, de a Facebookon már ezt is közzétették: „Jön az árvíz! Tanuljon meg úszni!” Nosza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában