Friss hírek

2011.05.02. 18:55

A legtöbb önkormányzat pártolja a parkolás egységesítését

<p>A parkolási ügyfélszolgálat hosszabb nyitvatartását, a parkolójegyek kölcsönös elfogadását, független panaszvizsgáló szervezet létrehozását javasolta Szabó Máté és pozitíz válaszokat kapott. Indítványaival az érintett önkormányzatok jelentős többsége is azonosulni tud - áll az Országgyűlési Biztos Hivatalának hétfői közleményében.</p>

Tarlós István főpolgármester elfogadta az orszéggyűlési biztos vizsgálati jelentésének javaslatát és már intézkedett is, hogy a parkolási társaságok ügyfélszolgálati irodái legalább heti egy napon hosszított nyitvatartással üzemeljenek. A Fővárosi Közgyűlés módosította rendeletét és az ügyfélszolgálati irodák hétfőn, kedden és csütörtökön 9 órától 17 óráig, szerdán 9 órától 18 óráig, pénteken pedig 9 órától 16 óráig tartanak nyitva.

A főpolgármester egyetértett Szabó Mátéval abban is, hogy a fővárosi parkolási rendszert egységessé kell tenni, az üzemeltetőknek el kell fogadniuk egymás parkolójegyeit. A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes már megkereste a helyi önkormányzatokat és együttműködésüket kérte a budapesti parkolási rendszer egységesítése érdekében.

A Fővárosi Önkormányzat szerint is szükség van a parkolási panaszok kivizsgálásával foglalkozó független szervezetre, ez azonban túlmutat az önkormányzati rendelet keretein. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy az ombudsmani javaslat nyomán törvénymódosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy kidolgozzák a parkolási kérdésekben előterjesztett panaszok ügyintézésének szabályait.

Az érintett önkormányzatok egy része mindenben egyetértett az országgyűlési biztos jelentésében megállapítottakkal, válaszuk szerint teljes mértékben támogatják a parkolási társaságok együttműködéséről, a mobilszolgáltatások költségelemeinek átgondolásáról, a parkolójegy automaták működéséről kialakított ombudsmani álláspontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!