Kelemen Hunor a nagyszebeni Ars Hungarica megnyitóján

Kelemen Hunor a nagyszebeni Ars Hungarica megnyitóján
Nagyszeben – Európa Kulturális Fővárosában, Nagyszeben vasárnap kezdődött meg az Ars Hungarica elnevezésű magyar kulturális hét.

A rendezvénysorozat megnyitóján Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke mondott beszédet, a főszervező Magyar Kulturális Iroda meghívottjaként.

„Maroknyi lelkes ember titáni munkájának köszönhetően nyithatjuk meg Európa Kulturális Fővárosában, Nagyszebenben az Ars Hungarica nevet viselő magyar kulturális hetet” – mondta Kelemen Hunor, aki az RMDSZ nevében megköszönte a nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda munkatársainak, valamint a rendezvénysorozatban társszervezői feladatokat vállaló hazai és magyarországi partnerintézményeknek, hogy munkájukkal hozzájárultak a magyar kulturális örökség európai népszerűsítéséhez.
„Ezen a héten Nagyszebenben a népes európai közösség előtt mutatkozunk meg. Fontos, egyedi lehetőség, hogy a magyar kultúra panoptikumába az erdélyi magyarok tolmácsolásával, útbaigazításával tekinthetnek be a távolról érkezett európai utazók. Az itt látottak, hallottak alkalmat adnak arra, hogy tartósan kíváncsivá tegyük őket kultúránk iránt”- hangsúlyozta az ügyvezető elnök, aki továbbá méltányolta a magyar bemutatkozásnak helyet adó Nagyszeben gyors fejlődését. „Klaus Johannis polgármester nemrégiben úgy értékelte, hogy a megtisztelő Európa Kulturális Fővárosa címet a többi európai város a befejezett fejlesztés elismeréseként kapta meg, Nagyszeben számára azonban a fejlesztés megvalósításának esélyét jelenti ez a cím” – emlékeztetett Kelemen Hunor, aki megköszönte a házigazdának, hogy látványosan fejlődő városában a magyar kultúrának is lehetőséget biztosított a bemutatkozásra.