Kék Nyíl hetedszer is…

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hetedik alkalommal rendezte meg tegnap a Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokságát.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hetedik alkalommal rendezte meg tegnap a Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokságát. - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hetedik alkalommal rendezte meg a Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát. A helyszínt, mint eddig is a főkapitányság Kiképző Központja biztosította.

Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használták. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Vanczák Zoltán r. ezredes a B-A-Z MRFK Humánigazgatási Szolgálat vezetője is, aki megnyitó beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére.

Eredmények:

  • Női kategóriában:

Medve Melinda (B-A-Z. MRFK)
Lukács Eszter (Edelényi Rk.)

  • Férfi kategóriában:

Sárossi Tamás (Encs Rk.)
Sváb Róbert (Encs Rk.)
Varga Tamás (Készenléti Rendőrség)

  • Ifjúsági kategóriában:

Sváb Noémi
Sváb Dorottya
Krupár Dominik

-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-