Hajdú-Bihar

2013.03.24. 15:31

Fanni első önálló kiállítása

Hajdúszoboszló - A Hotel Béke aulájában szombat délután nyitották meg Kocsis Fanni Krisztina első önálló kiállítását.

Hajdúszoboszló - A Hotel Béke aulájában szombat délután nyitották meg Kocsis Fanni Krisztina első önálló kiállítását. Az elegáns környezetben Jeges János szavalatával és Szab László zenei kíséretével indult az ünnepi műsor. Az alig múlt 15 éves, most gimnazista tehetséges fiatal lány kibontakozását Tokai Mária ismertette, aki általános iskolai tanárnője volt Fanninak. A Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa elmondta, hogy Fanni kiemelkedő rajztudása kreativitással párosult.

A festészettel igazán 10 éves korától foglalkozik intenzívebben. Az általános iskolai évek alatt is már sok versenyen és kiállításon részt vett, nagyon sokszor szép eredménnyel. A most kiállított műveire már a tudatos komponálás és a kiforrott ecsetkezelés a jellemző.

Fanni kiállítására eljöttek tanárai, osztálytársai, barátnői, rokonai és a művészetkedvelő ismerősei. A csendes, szerény művészpalánta elmondta, hogy most minden erejével tanul, és csak hobbi szinten festeget. Egyébként elárulta, hogy igazán ő rendezvényszervező szeretne lenni, de a lakberendezés sem áll tőle messze. Nincs kedvenc képe, mindegyiket szereti, de mostanra inkább az olajfestmények készítése az igazi kihívás számára. Összegezve a képei értékelését egy Delacroix idézettel válaszolt: ”A kép első kötelessége, hogy ünnep legyen a szem számára.”

- HBN-Buzási László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!