Kék Cápák – Pont időben kaptak még észhez

Akt.:
Klasszikus center híján Nagy Krisztiánnak kellett megküzdenie az MTK játékosaival a palánk alatt
Klasszikus center híján Nagy Krisztiánnak kellett megküzdenie az MTK játékosaival a palánk alatt - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Nem így tervezték, de végül ledolgozták az MTK elleni meccs elején összeszedett tetemes hátrányukat a Kék Cápák.

Aligha olyan kezdésről álmodtak a Nyíregyháza Blue Sharks NB I B csoportos kosárlabdázói, minthogy öt és fél perc eltelte után szerzett pont nélkül 13 pontos hátrányba kerülnek. A péntek délutáni, MTK Törökbálint elleni mérkőzésen aztán a folytatás jól alakult, a Kék Cápák fokozatosan dolgozták le a különbséget, és amikor a harmadik negyedben átvették a vezetést, azt már ki sem adták a kezükből, és a negyedik hazai meccsüket is megnyerték (86–77) a bajnokságban.

– Ha nem is pánikoltunk be, de nyilván nem úgy terveztük, hogy így indul majd a számunkra a mérkőzés – mondta Sitku Ernő, a nyíregyházi csapat szakmai igazgatója. – Úgy gondoltuk, hogy Czinger Zoltán kiesése után Eddie Delegalnak szavazunk bizalmat a négyes poszton, de ez őt és a társakat is megzavarta, így váltanunk kellett egy másféle szerkezetre. Fontos volt, hogy nem kezdtünk el kapkodni, türelmesen láttunk hozzá a hátrány ledolgozásához, de az nem lett volna szerencsés, ha az első negyedvégi tizennégy pontos különbség tovább növekedett volna. Máskor is szembesültünk már azzal, hogy rosszul kezdünk mérkőzéseket, de szerencsére most azok a játékosok is belelendültek, akik kicsit halványabban kezdtek. Mondhatni, hogy a küzdőképességünk is kellett a fordításhoz, bár a nagyszünetben az MTK még jobban állt lepattanózás terén, amit nagyon nem szeretek.

A Kék Cápák pénteken tovább gyarapíthatják győzelmeik számát, hiszen akkor – zsinórban harmadik hazai meccsüket játszva – a Békést fogadják.

KM