Friss hírek

2009.11.22. 12:29

Megmenekültek a hó fogságából

<p>Sikerült kimenteni vasárnap a hó fogságából azt a 18 embert, akinek buszát lavinák kerítették körbe Törökország észak-keleti Rize tartományában. Az egyetemisták és hegymászó kísérõik még péntek éjjel kerültek bajba, amikor 2600 méteres magasságban elõttük és mögöttük is hógörgeteg zúdult le.</p>

Szombaton két katonai helikopter is útnak indult, hogy kimentse õket, de végül nem szállhattak le, mert attól féltek, hogy a propellereik által keltett szél újabb lavinát indít útjára. Nem sokkal éjfél után aztán egy helyi hegymászócsoport tagjai elérték a bajbajutottakat. Az egyetemisták és kísérõik ezután két és fél órát gyalogoltak, mire biztonságos helyre értek.

A hatóságok egyébként vizsgálatot indítottak a busztársaság ellen, mert a sofõr megsértette azt az érvényben levõ rendelkezést, amely tiltja, hogy az érintett hegyi utat éjszaka használják..

Az ítéletidõ egyébként négy áldozatot követelt a szomszédos Giresun és Trabzon tartományokban, amikor az esõzések miatt földcsuszamlások több lakóházat is maguk alá temettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!