Kék Cápák – Kezükben volt, de rossz döntéseket hoztak

Srdjan Sztojanovics hét triplája sem volt elég a pirosmezes nagykőrösiek legyőzéséhez
Srdjan Sztojanovics hét triplája sem volt elég a pirosmezes nagykőrösiek legyőzéséhez - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Ebben a naptári évben már negyedszer veszített idegenbeli meccset a Nyíregyháza Blue Sharks.

Van annyira kiegyensúlyozott a férfi NB I B csoport mezőnye, hogy idegenben bárhol nehéz legyen nyerni, de a vasárnapival együtt a Nyíregyháza Blue Sharksot mostanában több csalódás is érte: ebben a naptári évben a Vasas, a Honvéd és az MTK után Nagykőrösön már a negyedik idegenbeli vereségét szenvedte el a csapat. A vasárnapi 92–98 után már nem az a kérdés, hogy elérhető-e az alapszakasz második helye (reálisan nézve nem), hanem az, visszavehető-e a második a jövő heti idegenbeli ellenféltől, a Tehetséges Fiataloktól.

– Továbbra sem tudjuk, mi az oka, hogy rendszeresen rosszul kezdjük az idegenbeli mérkőzéseinket – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A bemelegítésnél szétzsákoljuk a gyűrűt, a viszonylagos jó eredményeknek önbizalmat kellene adniuk, aztán sokszor rá sem lehet ismerni a csapatra. Amikor pedig végre sikerül eltüntetni a hátrányt, akkor a végjátékban megint előjönnek ezek a hibák. Most is sikerült tizenhét pontról visszakapaszkodnunk, vezettünk is és a kezünkben volt a meccs, amikor sorra rossz döntőseket hoztunk.- Igen, kilencvenkét szerzett ponttal illene meccset nyernünk, de az első negyedet leszámítva nem mondanám, hogy rosszul védekeztünk, hanem gyors volt a játék, és magas a támadások száma. Most már egyértelmű, hogy a harmadik hely visszaszerzésére kell koncentrálnunk.

Némi változás a csapat programjában, hogy az eredetileg szombatra kiírt, Vásárhely elleni hazai mérkőzést pénteken 16 órától rendezik meg a Continental Arénában, ahol a friss kupagyőztes női röplabdázók bajnoki negyeddöntője előtt lépnek majd fel a Kék Cápák.