Kék Cápák – Képesek arra, amiről még csak álmodnak

Michael Harmonnak jó meccsei voltak Győrben
Michael Harmonnak jó meccsei voltak Győrben - © Fotó: hunbasket.hu
Nyíregyháza – A Blue Sharks vezetői beszéltek a Hepp-kupáról és a bajnokságból hátralévő időszakról.

Mint ismert, a nyíregyháziak a kupaelődöntőben a Honvédot verték meg, majd a fináléban kikaptak a Veszprémtől.

Látták, hová lehet fejlődni

– Nagy fegyvertény, hogy újra bejutottunk a döntőbe, ráadásul amióta a B csoportban vagyunk, mindig megtettük ezt – kezdte a sajtótájékoztatót a klub szakmai igazgatója, Sitku Ernő. – Kérdezték tőlem, hogyan tekintek a Magyar Kupa-, valamint a Hepp-kupa-döntő hétvégéjére. Én úgy gondolom, ez az igazi gálája a kosárlabdának. A legjobb magyar csapatok voltak ott Győrben, és a mi játékosaink is láthatták a mérkőzéseiket. Bízom abban, ott lebeg a szemük előtt, hogy arra a szintre akarnak jutni. Természetesen jó lenne, ha a mi csapatunkkal valósulna ez meg. A döntőről szólva, ez volt a reális eredmény, amit el tudtunk érni, ezért nagy gratulációt érdemel a csapat. Azt szeretném, hogy a játékosaink is elhiggyék, többre képesek, és meg tudják csinálni azokat, amikről egyelőre csak álmodozunk.

Nem áll meg az élet, a Blue Sharks pénteken már a Bonyhád vendégeként folytatja a bajnokságot.

– A győri mérkőzéseinkre lehet építkezni – vette át a szót Siska János, a Cápák vezetőedzője. – Aki figyeli a csapatunkat, láthatja, hogy szeptember óta mennyit fejlődtünk, remélhetőleg a bajnokságban is kamatoztatni tudjuk ezt. Három olyan mérkőzés következik, köztük a Bonyhád elleni is, amin mi vagyunk az esélyesek. Ezt a hármat meg tudjuk nyerni, a cél pedig az, hogy a BKG-t megelőzve az alapszakasz végén negyedikek legyünk.

A nyíregyháziaknál előreláthatólag három hétig nem játszhat vádlisérülés miatt Tóth Gergely, a győzelem azonban így is kötelező a sereghajtó tolnaiak ellen. A nehezebb mérkőzések márciusban következnek, akkor jön a Continental Arénába a MAFC, a BKG és a Veszprém is. Sitku Ernő elmondta, ebben az időszakban hatványozottan szükség lesz a szurkolók biztatására, és egyúttal köszöni is azoknak, akik Győrbe is elkísérték a csapatot.

MK