Bűnügyi hírösszefoglaló a hétről

2019.10.27. 20:00

Szex helyett verés, tömegbaleset Pácinnál, letöltendő börtön az ózdi csicskáztatónak

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban október 21-e és október 27-e között.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció

Tízen megsérültek egy buszbalesetben Pácinnál – Tízen megsérültek, amikor egy ukrán busz az útról letérve fának ütközött a Pácin és Nagyrozvágy közötti úton szombat hajnalban.

Cukorkának gondolták a gyógyszereket – A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. A vádlott február közepén a 3 és 5 esztendős leánygyermekeivel Aszalón, a lakóhelyéről átment a közeli rokonai házába, ahol nem figyelt gyermekeire. A két kisgyermek utólag már megállapíthatatlan típusú és mennyiségű nyugtató-altató hatású gyógyszereket vett be, mivel a tablettákról azt hitték, hogy cukorkák.

Szexuális aktusra számított, ehelyett kifosztották – 2019. október 15-én 14 óra körül a fiatalkorú gyanúsított és egy putnoki férfi Miskolc egyik vasúti pályaudvarának környékén megegyeztek, hogy a gyanúsított pénzért szexuális szolgáltatást nyújt a férfinak, majd ennek céljából egy közelben lévő romos, elhagyatott ingatlanba mentek, aminek dulakodás lett a vége.

Tevét gázoltak a Pesti úton – Hétfőn este 23 óra előtt nem sokkal a Miskolc határában lévő cirkusz egyik karámjából kiszabadult hat teve, hat zebra és három póniló.

Börtön jár a kényszermunkáért – Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték a csicskáztatással vádolt ózdi férfit.

Órákig volt a kés a nő mellkasába szúrva – Előkészítő ülésen került a Miskolci Törvényszék elé kedden délelőtt az a bűneset, amely tavaly novemberben történt Ózdon, és amelynek során a férfi alvó élettársára támadt késsel, akit többször megszúrt, majd a felébredő két nevelt fiát halálosan megsebesítette a késsel.

Bestiális nemi aktus Erdőbényén – A vádlott 2018. július hónap közepén a késő délutáni órákban Erdőbénye településen megkereste egy nő ismerősét azzal a céllal, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen vele. Korábbi ismeretségükből tudta, hogy a sértett nő abban az esetben, ha ittas, könnyebben hajlandó nemi aktusra, ezért 1 liter pálinkát és 2 liter sört vitt magával.

Idős emberek az ózdi rablássorozat áldozatai – Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége és készpénzt-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt.

Pályázati támogatások ígéretével szerzett meg több mint 170 millió forintot – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a miskolci férfinak, aki a gyanú szerint összesen több mint 170 millió forintot csalt ki megbízóitól sikeres pályázatok ígéretével.

Alaposan átverte az óvatlan vevőt – A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy 35 éves tiszaújvárosi nővel szemben.

Több mint tizenöt kerékpárt lophatott el a tolvaj – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája lopás miatt indult büntetőügyben rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint május és október között több borsodi kistelepülés lakóházaiba is betört, majd azokból könnyen értékesíthető vagyontárgyakat hozott el.

Bekecsen és a 37-esen repültek a jogsik – A rendőrök Bekecs belterületén és a 37-es számú főúton vonták intézkedés alá azt a két sofőrt, akik gyalogos-átkelőhelyen, illetve záróvonalat átlépve előztek szabálytalanul.

Életük végéig börtönben maradhat az idős embert megkínzó két férfi – Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyész a sértettet székhez kötöző és a pénzét követelő vádlottak ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában