Kegyelemdöfés a főutcaiaknak

Hajdu Mariann
Hajdu Mariann
Azon gondolkodom, mikor voltam utoljára miskolci, főutcai üzletben. Hosszú hónapok óta nem. Ha vásárolni kell, akkor leginkább a „mindentegyhelyen” és a „hétvégénisnyitva” plazák számomra a nyerőek.Hajdu Mariann jegyzete.

Bár, lehet, e kérdésben nem én, az antivásárló vagyok a legkompetensebb, de más is így lehet vele, mert sorban jelennek meg a főutcai üzletek ablakaiban az eladó, kiadó táblák.

A probléma nem új keletű. Már akkor érezhető volt, hogy sanyarú sors vár a Széchenyin a kereskedőkre, amikor jó tíz éve megjelentek az első plázák, bevásárló központok. A főutca kezdte elveszteni bevásárló utca szerepét, és ezen csak időlegesen segített, hogy a városvezetés kitalálta a „Főutca Plaza Projektet”, azaz csakis színvonalasabb üzleteket engedélyezett ott működni. Egy darabig úgy tűnt, bejött a dolog, de most egyre inkább látszik, nem. Sőt. A villamosprojekt kezdetével a kegyelemdöfés is közeledik a halódó főutcaiaknak. Mert igen elszánt potenciális vásárlónak kell majd lennie annak, aki a fülsiketítő fúráshang ellenére, aszfaltdarabokat kerülgetve, de hajdani, kedvenc boltját választja.

Mi mást mondhatnánk? Ajánlhatjuk a város vezetőinek, hogy kezdjék fogalmazni a Főutca Plaza Projekt2-t. Hátha nagyobb sikere lesz.

– Hajdu Mariann –


Elkerüli a forgalom az üzleteket

boon | 2010.05.25 07:07
Miskolc – A Zöld Nyíl projekt megvalósítása jó időre „elterelte” a villamossal utazókat a miskolci Széchenyi utcáról. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, érződik-e ez az üzletek forgalmán, vagy aki vásárolni akar, villamos nélkül is eljön.