Kedvezményrendszer: közösség kontra magánérdek

Akt.:
Miskolc – A Miskolc Holding, mint miskolci lakosok szolgálatában álló cég nem fogadja el azt, hogy magánérdek felülírja a közérdeket. A Miskolc Kártya esetében a Holding megítélése szerint ez történta Miskolc Holding közleménye.

Év végére a Miskolc Holding kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét, amelyben a közösség és vele együtt a város gazdasági érdekeit is figyelembe veszi. Az X-Centrum Miskolc Kártyája 2012. január 1-től a Miskolc Holding tagvállalatai által nyújtott kedvezményt nem tudja biztosítani.

A Miskolc Kártya a Miskolc Holding számára elsősorban közösségi, másodsorban gazdasági kérdés. De e kettő összefügg: a gazdasági döntéseknél a közösség érdekeit kell szem előtt tartani.

Ez év végére a Miskolc Holding kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét, amelyben a közösség és vele együtt a város gazdasági érdekeit is figyelembe veszi. Így a miskolciaknak továbbra is jár majd kedvezmény.

A Miskolc Kártya Rendszert a jelenlegi szerződés alapján nem az önkormányzat, nem is a Miskolc Holding Zrt. érdekeltségi körébe tartozó vállalat, hanem a magántulajdonban álló X-Centrum Kft. működteti. A Miskolc Kártya egyes kedvezményei az önkormányzati tulajdonú cégeknél árbevétel-kiesést, veszteséget jelentenek, éves szinten mintegy 60 millió forintot. Ugyanakkor a kártyadíjak bevétele az X-Centrumnál 35 millió Ft körül van évente. A kártyarendszer elindítására, továbbfejlesztésére több tízmillió forintot költött a város, amely most az X-Centrum vagyonát gyarapítja. E mellett a tagvállalatok az árbevétel-kiesésen felül is fizettek az X-Centrumnak a kártyarendszer továbbfejlesztésére, jelen ismeretek szerint ez az összeg meghaladja a 20 millió forintot.

Az elfogadott közgyűlési határozat nem a Miskolc Kártya rendszerét szünteti meg. A határozat szerint az érintett tagvállalatok a szerződéseiket bontották fel az X-Centrummal. Így az X-Centrum Miskolc Kártyája 2012. január 1-től a tagvállalatok által nyújtott – például az MVK Zrt. – kedvezményeit nem adja. Az elfogadott közgyűlési határozat arról is szól, hogy ez év végére a Miskolc Holding kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét – tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs, PR vezetője.


Így döntöttek a képviselők a miskolci közgyűlésen

Miskolc – Csütörtökön üléseztek a miskolci önkormányzati képviselők. Így szavaztak a fontosabb témákban.

Ülésezett a miskolci közgyűlés!

Miskolc – A júniusi közgyűlési ülést tartották csütörtökön Miskolcon. A képviselők csaknem 40 napirendi pontot tárgyaltak, köztük a Miskolc Kártyának az ügyét, új fizetős parkolóhelyek bevonását, Diósgyőr-Lillafüred fejlesztésének a tervét valamint az oktatást érintő napirendeket. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk az ülésről.

Nyíri László Miskolcon folytatja

Debrecen, Miskolc – A debreceni holding volt elnök-igazgatóját, Nyíri Lászlót a miskolci hőszolgáltató vezetőjévé választották.

Változás a MIHŐ élén

Miskolc – A MIHŐ Kft. ügyvezetőjévé a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága 2010. december elsejével Vécsi Györgyöt választotta meg. Időközben a Miskolc Holding Zrt. vezetésében változás történt, amely után Miskolc MJV Önkormányzat Közgyűlésének határozata alapján ez év április 14-től a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának tagja, annak elnöke is Vécsi György lett.

Kenyértörés a turizmusfejlesztők és az önkormányzat között

Miskolc – Újrakezdik: saját nonprofit társaságot hoz létre az önkormányzat a turizmus fejlesztésére.