Helyi közélet

2013.08.05. 15:15

Ózdi vízkorlátozás - LMP: embertelen a vízkorlátozás a kánikulában

Budapest, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) - Az LMP tűrhetetlennek és embertelennek tartja a nyári kánikulában bevezetett ózdi vízkorlátozást.

Budapest, 2013. augusztus 5., hétfő (MTI) - Az LMP tűrhetetlennek és embertelennek tartja a nyári kánikulában bevezetett ózdi vízkorlátozást.

Az ellenzéki párt véleményét Mile Lajos az LMP független országgyűlési képviselője ismertette hétfőn, Budapesten újságíróknak, azt követően, hogy az ózdi önkormányzat vízpazarlásra hivatkozva egyes közkutakat egy időre elzárt, míg másokra szűkítőket helyezett fel, így azokból csak csordogált a víz.

Mile Lajos hangsúlyozta, a kormánypárti városvezetésnek azonnal megoldást kell találnia a helyzetre, mert a vízkorlátozás szerintük elfogadhatatlan eszköz.

Az LMP a probléma hosszabb távú rendezésére országgyűlési határozati javaslatot készít, amellyel azt kívánják elérni, hogy a jogszabályok mindenki számára biztosítsanak elegendő mennyiségű vízhozzáférést - fejtette ki az ellenzéki képviselő.

Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) Ózd polgármestere szerint a várost érő jelentős pénzügyi károk miatt az ózdi képviselő-testület tavaly december 11-én megkezdte a településen működő 123 közkút fogyasztásának vizsgálatát, amely megállapította, hogy sokan szórakozásra, autómosásra, vagy öntözésre használják az ivóvíz biztosítására szánt kutakat.

Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő napközben tett nyilatkozatában azt közölte, hogy a kánikula idejére visszaállítják teljes nyomásra a közkutaknál a vízszolgáltatást Ózd szegények lakta városrészeiben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában