Kedden tárgyal az egészségügyi miniszter az V. kerületi polgármesterrel a parkolásról

Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kedden délelőtt fogadja a Belváros polgármesterét, Rogán Antalt, hogy tárgyaljanak a vitatott parkolási díjról – mondta a Független Hírügynökségnek Puka Zsófia, az önkormányzat sajtóreferense.

Jelenleg már csak az Egészségügyi Minisztériummal nem sikerült megállapodnia az V. kerületi önkormányzatnak arról a területről, amely a belváros szerint hozzájuk tartozik, és a tárcának fizetnie kellene használatáért. Rogán Antal pénteken elmondta: az V. kerületben lévő valamennyi közintézménnyel azonos feltételekkel kötött megállapodást, ugyanezt ajánlja az egészségügyi tárcának. Ha sikerül megállapodniuk, az önkormányzat eltekint a visszamenőleges díj és a büntetés kifizetésétől.

Mivel az egészségügyi tárca nem fellebezte meg a polgármester július eleji határozatát, amely a minisztériumot a belvárosi közterület használati díjának visszamenőleges kifizetésére kötelezi, a polgármester inkasszót nyújtott be a tárca számlájára. Az V. kerület jelenleg büntetéssel együtt 12,6 milliárd forintot követel a minisztériumtól. Az önkormányzatok törvényességi felügyeletét gyakorló közigazgatási hivatal törvénysértőnek ítélte a polgármester határozatát.