Kedden minden kiderül

Fergeteges hangulatú találkozón vívta ki a legjobb 32 közé jutást az EHF-kupában a DVSC női kézilabdacsapata. A hajdúságiak ráadásul egy igen erős riválist ejtettek ki.

Az orosz Asztrahán elleni visszavágó 21–18-as végeredménye azt jelentette, hogy összesítésben 44–43-as gólkülönbséggel jutottak tovább a piros-fehérek. A találkozón Vorozscova végig fantasztikusan védett, de a többi debreceni játékos is mindent kiadott magából, így a találkozó utolsó perceiben bizony szinte már csak a szívük vitte előre Orbánékat. A klub honlapjának segítségével most néhány játékos véleményét ismerhetik meg a drukkerek, a nem mindennapinak nevezhető ütközettel kapcsolatban.

A második félidőben nagyon kapkodtunk, gyorsan akartuk befejezni a támadásokat. A végén már sokáig járattuk a labdát, és szerencsére sikerült megtartani még valamit az előnyünkből. Fantasztikus volt a hangulat, örülök, hogy ennyi szurkoló kijött a mérkőzésre. Bízom benne, hogy máskor is ennyien lesznek kíváncsiak ránk, de egyszer jó lenne a Főnixet is megtölteni! – mondta a válogatott átlövő, Szűcs Gabriella.

Orbán Annamária is úgy vélekedett, hogy különösen az első félidőben játszottak kiválóan, egyúttal reméli, hogy az EHF-kupa kaland még sokáig tart majd.

Az első félidőnk nagyon jó volt érzésem szerint, a folytatásban nagyon sokat kapkodtunk, de továbbjutottunk, és most ez a lényeg. Remélem, minél több mérkőzést tudjunk játszani az EHF-kupában – nyilatkozta a kiváló formában lévő Orbán Annamária.

A Loki csapatkapitánya, Kereki Edina is igen fáradtnak, de ugyanolyan boldognak tűnt a lefújás után. Edina mint általában, most is a csapategységet hangsúlyozta.

– Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, jó volt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is. Ugyanolyan jól játszottunk, mint az első találkozón. A fáradtságunk miatt ismét volt egy holtpontunk és emiatt támadásban pontatlanok voltunk. Mindenki nagyon akarta ezt a továbbjutást és meg is tettünk érte minden tőlünk telhetőt – mondta Kereki Edina.

A harmadik forduló sorsolását október 11-én, kedden tartják meg Bécsben, ott derül ki, hogy melyik együttest rendeli Fortuna a Loki ellenfeléül. A kijelölt játéknapok: 2006. január 7/8. ill. 14/15.

T.Cs.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek