Kedden kezdődik Hajdú László büntetőügyének másodfokú tárgyalása

Kedden kezdődik a Fővárosi Ítélőtáblán Hajdú László büntetőügyének másodfokú tárgyalása. Hajdút először a móri vérengzéssel kapcsolatban állították bíróság elé, később azzal vádolták, hogy ő ölte meg az Erste Bankban az ügyfeleket és banktisztviselőket, végül más ügyek miatt ítélték 17 évi fegyházbüntetésre.

Hajdú Lászlót, akit először azzal vádoltak, hogy köze volt a móri vérengzéshez, a Fővárosi Bíróság 2004. december 23-án 15 évi fegyházbüntetésre ítélte. Ennek az ítéletnek a Hajdú Lászlóra vonatkozó részét 2005 októberében a Fővárosi Ítélőtábla részben hatályon kívül helyezte és a Fővárosi Bíróságot új eljárás lefolytatására utasította. Ebben a megismételt eljárásban a Fővárosi Főügyészség úgy módosította a vádiratot, hogy Hajdú László Kaiser Edével együtt részt vett a móri bankfiókban 2002. május 9-én elkövetett bűncselekményben és ezért Hajdút társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettével is megvádolta. Azonban a bizonyítási eljárás eredményeként az ügyész úgy módosította a vádat, hogy ezt a bűncselekményt nem követte el Hajdú László.
Mindezek után a Fővárosi Bíróság Hajdút más bűncselekményekért, így többek között a Keleti pályaudvari pénzváltó kirablásának kísérletéért, egy biztonsági őr megtámadásáért, és a csepeli postahivatal kirablásáért 17 évi fegyházra ítélte 2008. október 22-én. Ennak az ügynek a másodfokú tágyalását kezdi meg kedden a Fővárosi Ítélőtábla.