Kedd reggeltől használhatók az Uszálystrand medencéi

Bár már múlt pénteken megnyitották valójában csak kedd reggel 10 órától lehet úszni az Uszálystrand medencéiben. Horváth Éva projektfelelős a Független Hírügynökségnek elmondta: csak hétfő délutánra tudták beszerezni az összes engedélyt, ezért nyitnak csak kedden. Hozzátette: Viszont egész júliusban a látogatók ingyen használhatják a fővárosi Erzsébet híd lábánál lévő strandot.

A körülbelül 2100 négyzetméteres építmény az Erzsébet híd pesti hídfőjénél található: egy uszály rakteréből kialakított úszó- és gyermekmedencéből, valamint az uszály mellé csatolt két bárkából áll, melyeken büfé, orvosi szoba, zuhanyozók, öltözők és napozóágyak vannak.
Az uszálystrand egy korábban ismert Duna-parti fürdőzési forma megújítása: a múlt században a két világháború között már volt hasonló építmény a Dunán. A Margit híd déli lábánál üzemelő egykori strand tulajdonképpen a Duna-partról benyúló, négyzet alakú stég volt.

Mivel az uszályhajón legfeljebb 400 ember fér el, teltház esetén 2 órás korlátozást léptetnek majd életbe: ez azt jelenti, hogy különböző színű karszalagokat csatolnak a vendégek karjára, és az újonnan belépőknek 2 óra elteltével el kell hagyniuk a létesítményt. Az uszálystrand a mostani elképzelések szerint szeptember 30-ig tart nyitva.