Kecskés váltja Scottot

Centerposzton „készen” van a Marso-Carmo Suzuki NYKK. Eldőlt ugyanis, hogy az élvonalbeli férfi nyíregyházi kosárlabda-csapathoz nem tér vissza az amerikai Seth Scott, a héten viszont két „égimeszelő” is beállt a sorba.

Egyrészt megérkezett a cseh Marek Martin, akivel már korábban megállapodott a vezetőség, másrészt pedig Scott távolmaradása esetén életbe lépett a B-verzió, és immár a csapat játékosának tekinthető Kecskés Péter.

A Bp. Honvédban nevelkedett, legutóbb a MAFC-ban szereplő, 26 esztendős, 209 centis center már alá is írta szerződését új csapatához.

És ezzel még nincs vége! Ha minden jól megy, a héten még két amerikai próbajátékos csatlakozik az NYKK-hoz. A fehérbőrű irányító, Gordon James szerda estére ígérte magát, a 202 centis bedobó, a színesbőrű Chris Coates pedig péntekre. Mindez azt jelenti, hogy a nyíregyháziak ott lesznek a hét végi iglói megmérettetésen.

Szakmai szempontból nem sok értelme van annak, hogy máris felkészülési tornán vegyünk részt, de a két játékost mindenképpen ki kell próbálnunk – mondta Gombkötő Norbert, a nyíregyháziak edzője. – Pénteken és vasárnap egy-egy, szombaton két meccs vár ránk Szlovákiában. Ugyan jelenleg az erőnléti munka áll a középpontban, de azért pár figurát és játékhelyzetet átvettük, hogy taktikailag is viszonylag felkészültek legyünk.

Hír még, hogy Pavlovics Predrag már nem edz a csapattal, de marad a klub alkalmazásában, a jövőben marketingvonalon tevékenykedik a pályafutását befejező korábbi kiválóság.

– Bodnár Tibor –