Kecskeméti romlott hús – három embert előállítottak

Szerda éjszaka tetten értek és előállítottak három embert Kecskeméten, amikor annak a boltnak a raktárából pakoltak át húst egy teherautóba, ahol szerdán több száz kiló romlott húst és húskészítményt találtak.

A három ember feltörte a hatóságilag lezárt hűtőházat és elkezdte rakodni a húst egy teherautóra. A rendőröket egy helyi lakos értesítette, ők pedig a helyszínen tetten érték őket. Kihallgatásuk jelenleg is tart, még délelőtt eldőlhet, hogy őrízetbe veszik-e a három embert.

A Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás munkatársai szerdán azonnal bezáratták a boltot. A szabálytalanul tárolt hús pontos mennyiségét egyelőre nem tudták megállapítani.

A boltban és a raktárban egyébként a legalapvetőbb előírásokat sem tartották be. A lefoglalt húskészítmények döntő többségének már régen lejárt a szavatossága amikor lefagyasztották, jelentős részük nem csak az emberi, de már állati fogyasztásra is alkalmatlan – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás igazgatója.

A raktárat szerda éjszaka óta rendőrök őrzik.