Kecskeméti repülőnap – orvosi vizsgálaton Boros, Bocskor, Szekeres

Repülőorvosi vizsgálaton vett részt kora délután a Kecskeméti Repülőkórházban Bocskor Gábor és Boros Lajos, a Sláger Rádió két műsorvezetője, és Szekeres Imre honvédelmi miniszter. Kecskeméten a hét végén rendezik meg a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót, amely egyik látványos programja egy amerikai Bell Cobra típusú helikopter, egy MiG-29-es vadászrepülőgép és egy Forma-1-es autó versenye lesz.

A MiG-29-es másodpilótája Bochkor Gábor lesz, a Forma-1-es autót Palik László vezeti, a miniszter az amerikai helikopter fedélzetén utazik. Boros Lajosról nem lehet tudni, hogy milyen gépen repül, ez ugyanis egyelőre meglepetés – mondta a Független Hírügynökségnek Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs vezetője.

A verseny elején a helikopter, a vadászgép és a Forma-1-es versenyautó egy ideig azonos sebességgel halad. Ezt a sebességet, a 260-270 km/órát a vadászgépnek és a versenyautónak lesz a legnehezebb tartani. A vadászgépnél ugyanis ez kis sebességnek számít, míg a versenyautónál a kifutó burkolata ennél a sebességnél komoly vibrációt okoz.