Keanu Reeves a boldogságról vall

Keanu Reeves a boldogságról vall
London  (MTI) – Óda a boldogsághoz címmel jelent meg a hollywoodi filmsztár, Keanu Reeves első irodalmi próbálkozása.

A 46 esztendős Keanu Reeves a boldogság-költeményt egy barátjával, Janey Bergmannal eltöltött este hatására írta, amelynek során “csodálatosan szomorú, önsajnálattal telt dalokat hallgattak” – idézte a BBC online kiadása Alexandra Grantet, aki a vékony kötet művészi illusztrációit készítette.

Az ódát Bergman adta át Grantnek, aki hat hónapot töltött a verssorok grafikai megjelenítésével. A kész munkát pedig ajándékként juttatta el a filmsztárnak.

Mint azt Keanu Reeves elmondta: lenyűgözte a munka és úgy érezte, ha neki ennyire tetszik, akkor másokat is érdekelhet. Így érlelődött meg a kiadás gondolata.

Keanu Reeves nem önmagáról íta

Az utóbbi években személyes tragédiái miatt búskomornak elkönyvelt Keanu Reeves hangsúlyozta, hogy a költeményt nem önmagáról írta és az sem volt célja, hogy ezzel “lazítsa” a magányos farkas imázsát a médiában.

Csak abban az értelemben személyes, hogy az iróniára való hajlamomat tükrözi – mondta Keanu Reeves. Nem vesz “forró bánatfürdőt a kétségbeesés szobában”, nincs “sajnálat samponja” és “fájdalom szappana”, sem “önutálat arckrémje” – utalt az óda soraira.

A kis kötetet – amelyet limitált, mindössze négyezer példányos kiadásban jelentettek meg – Keanu Reeves felnőttek számára készült képeskönyvként festette le. Mint elárulta: máris egy újabb könyvön, a Remény haikui címűn törik a fejüket Granttel. Abból azonban egyelőre még egy tollvonás sem készült el.

Hétfőn landolt Ferihegyen Keanu Reeves

Címkék: