KDNP: Személyes sikernek tekintik Molnár Lajos lemondását

Személyes sikernek is tekinti a KDNP Molnár Lajos lemondását, mivel az azután következett be, hogy a legkisebb ellenzéki párt szerdán délelőtt felszólította erre – mondta el a Független Hírügynökségnek Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Hozzátette azonban, hogy bár egy politikai pártnak ne ilyen sikereket kellene aratnia.

A szóvivő elmondta, hogy némileg megnyugodva veszik tudomásul a lemondást, hiszen az az “üzleti szellemű folyamat, amit a miniszter reformként az egészségügyben elindított, egyértelműen betegellenes és nem a gyógyítás folyamatát szolgálja”. Halász Zsuzsa szerint úgy is lehetne fogalmazni, hogy “emberellenes”.
A szóvivő elmondta, hogy ez azonban nemcsak Molnár Lajos bűne, hanem Gyurcsány Ferenc miniszterelnöké is, aki hagyta, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

A KDNP mindenesetre nincs teljesen megnyugodva, mert a jelölés joga ismét az SZDSZ-é, a párt pedig saját üzleti érdekeit tartja szem előtt és mániákusan ragaszkodik a magánbiztosítók térnyeréséhez – fogalmazott Halász Zsuzsa. Ezzel pedig véleményük szerint néhány üzletember jár csupán jól, a betegek nem.

Az ellenzéki párt most attól tart, hogy az érdekek tehát nem változnak, “jön egy új Molnár Lajos”, aki maradéktalanul végrehajtja elődje befejezetlen rombolását – fogalmazott a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán elfogadta Molnár Lajos egészségügyi miniszter írásban benyújtott lemondását 2007. április 6-ai hatállyal – közölte korábban a Kormányszóvivői Iroda.