KDNP: ne a miskolci Avason élje ki politikai gyűlöletét a DK és a Jobbik!

Akt.:
Dr. Nagy Kálmán
Dr. Nagy Kálmán
Budapest, 2012. október 18., csütörtök (MTI) – A kereszténydemokrata Nagy Kálmán arra szólította fel csütörtökön a Demokratikus Koalíciót és a Jobbikot, hogy ne a miskolci Avason éljék ki a bennük “tobzódó politikai gyűlöletet”, és ne próbáljanak politikai hasznot kovácsolni az ott lakók nehéz helyzetéből.

A kormánypárti országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: mélységesen elítéli a gyűlöletkeltést és a leghatározottabban tiltakozik ellene. Ezek a politikai erők olyan indulatokat korbácsoltak fel, amelyek korábban ott nem léteztek – fogalmazott.

Nagy Kálmán – aki az érintett körzet országgyűlési képviselője – kitért arra, hogy Miskolc ezen városrészében a bűncselekmények száma nem magasabb, mint az országos átlag, olyan emberek laknak itt, akik tisztességesen fizetik a közműdíjakat, és normális életet szeretnének élni.

Utalva a 2005-2010 közötti szocialista városvezetés által megvalósított Fészekrakó programra, azt mondta: a szocialista önkormányzat bűne, hogy olyanok kerültek oda, akiknek a beilleszkedése lehetetlen volt. Az érintett 250 lakás közül eddig mintegy 50 lakást ürítettek ki, úgy, hogy ezek a családok nem kerültek az utcára – jelezte, hozzátéve: a reszocializációs programot folytatni kívánják, az a legfontosabb, hogy ezeknek az embereknek munkát biztosítsanak.

Szerdán a miskolci Avasi lakótelepen több demonstrációt is tartottak. A Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik és a romák által külön-külön meghirdetett rendezvényeken összesen csaknem kétezren vettek részt.

– MTI – A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .