KDNP: Molnár menesztése Gyurcsány és Kóka alkuja volt

A KDNP szerint a távozó egészségügyi miniszter beváltotta korábbi ígéretét, hogy ha egy beteg is ellátás nélkül marad, akkor lemond posztjáról. Az egészségügyben kialakult káoszért azonban nem csak Molnár Lajos a felelős: a kormányfő és a koalíciós pártok minden segítséget megadtak hozzá – mondta Soltész Miklós országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján. A fő bűnös Gyurcsány Ferenc – tette hozzá.

A politikus közölte: tudják, hogy kedd este egy hosszú egyeztetés volt az MSZP és az SZDSZ között. Felszólítják a két pártot, hogy az egymás közötti mutyizással, néhány ember politikai ambíciói miatt, ne tegyék tönkre az egészségügyi rendszert – jelentette ki Soltész Miklós.

Nagy Kálmán, a KDNP szakpolitikusa arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az ellenzéki pártokkal és a szakmai szervezetekkel a kármentés érdekében. A kereszténydemokraták szerint első lépésként vissza kell térni a “Molnár Lajos előtti állapotokhoz”, a KDNP csak ezzel a feltétellel vesz részt a tárgyalásokon – mondta Nagy
Kálmán.

A KDNP álláspontja szerint a több biztosítós modell nem vezethető be, mert nincs meg az ahhoz szükséges társadalmi háttér. Nagy Kálmán közölte: nem lehet alku tárgya sok millió ember egészsége. A politikus szerint Gyurcsány és Kóka alkuja volt Molnár menesztése.