KDNP: Ideje, hogy lecserélje csapatkapitányát az MSZP

Simicskó István (KDNP) szerint Gyurcsány Ferencnek már nemcsak itthon, de az EU-ban és az UEFA-ban sem hisznek, és ez közre játszott abban, hogy végül nem Magyarország nyerte el a 2012-es foci EB rendezési jogát. Az ellenzéki politikus szerint ideje lenne, hogy a szocialista képviselők elgondolkodjanak azon, hogy “lecseréljék csapatkapitányukat”. A kormány nevében válaszoló Lamperth Mónika, sportért felelős miniszter, szégyenteljesnek nevezte, hogy a döntést politkai sárdobálásra használják.

Simicskó István napirend előtti felszólalásában emlékeztetett arra, hogy 2004-ben még a második legjobb pályázatnak minősítette az UEFA a magyar dokumentációt, és hat szavazatot kapott. “Mi történt az elmúlt 1,5-2 évben, hogy már egyetlen egy támogatónk sem volt ” -tette fel a kérdést Simicskó István, aki szerint az ok az, hogy a kormányfő már az EU-ban és az UEFA-ban is hiteltelenné vált.”Gyurcsány Ferenc rányomta bélyegét Magyarországra, árnyéka rávetődött Cardiffra”. Az ellenzéki poltikus napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy az ukrán gazdaság több bizalmat kapott az UEFA-tól, mint a magyar, a döntéshozók a pannon puma helyett, vakondot láttak. Simicskó István úgy látja, ideje lenne, hogy a szocialisták “lecseréljék csapatkapitányukat”.

A kormány nevében válaszoló Lamperth Mónika válaszában szégyenletesnek nevezte a képviselő felszólalását, szerinte az, hogy valaki arra használja a döntést, hogy a kormányba belerúgjon az a felszólalót minősíti. Lamperth Mónika azt mondta, ha lett volna javaslatuk az ellenzéki képviselőknek a pályázattal kapcsolatban, azt még a Cardiff-i kiutazás előtt kellett volna megtenniük.