KDNP: festett vérzéssel manipulál az SZDSZ

A KDNP szerint unalmas, hogy a liberálisok évek óta “szélsőjobboldali vagy fasiszta veszélyt kiáltanak, festett vérzésekkel manipulálnak, ha valaki az országban Árpád-sávos zászlót emel fel” – reagált hétfőn közleményben a KDNP arra, hogy az SZDSZ nemzeti lobogót küld majd a pártnak. A zászlót azonban elfogadják, és nem küldik vissza a feladónak. A kereszténydemokraták szerint az SZDSZ-nek az a célja, hogy összemossa a Magyar Gárdát a KDNP-vel, illetve a Fidesszel. Kóka János, az SZDSZ elnöke a polgári pártokat úgy tünteti fel, mint amelyek fenyegetést jelentenek a jogrendre, a demokratikus Magyarországra – olvasható a közleményben.

Az ellenzéki párt szerint az a politikai párt jelent veszélyt a demokratikus jogállamiságra, amely kormányzása idején olyan intézkedéseket hoz, amelyre nincs felhatalmazása, amely kiárusítja a nemzeti vagyont. Ilyen párt a Kóka János vezette SZDSZ. Ehhez képest az Árpád-sávos zászlók használata csekély probléma a mai magyar társadalomban – fogalmaz a közlemény.

Az SZDSZ elnöke, Kóka János hétfői közleményében írta azt, hogy elfogadhatatlannak tartja a nyilas terror alatt használatba vett, majd az elmúlt évek szélsőjobboldali rendezvényein újra felemelt Árpád-sávos zászló térnyerését, amely immár egy félkatonai szervezet, a Magyar Gárda jelképévé válhat. Az SZDSZ ezért a Magyar Köztársaság nemzeti jelképét, piros-fehér-zöld zászlót küld Orbán Viktornak és Semjén Zsoltnak, vagyis azon parlamenti pártok elnökeinek, amelyek egészen eddig – egy félkatonai szervezet megalakításáig – közösséget vállaltak a szélsőjobboldali jelképrendszerrel – olvasható a közleményben.