KDNP: a kormány oldja fel a létszámstopot a parlagfû-mentesítés miatt!

A KDNP azt kéri Bajnai Gordon miniszterelnöktõl, hogy oldja fel a közigazgatásban elrendelt létszámstopot a parlagfû mentesítés érdekében. Rétvári Bence, a párt országgyûlési képviselõje és az Országgyûlés környezetvédelmi bizottságának tagja hétfõi közleményében azt írja: a rendelkezés akadályozza az irtásban résztvevõ közremûködõ szervek munkáját, miközben a parlagfû pollenkoncentrációja elérte a legmagasabb fokozatot.

Rétvári Bence a kétmillió allergiás érdekében elsõsorban a földhivataloknál és a növényvédelmi hatóságoknál oldaná fel a létszámstopot. Bajnai Gordon miniszterelnök ugyanis még az allergia-szezon elõtt rendelte el, hogy a közigazgatásban ne lehessen újabb munkatársakat felvenni, illetve a megüresedõ helyeket pótolni. Ez alól csak a rendõrség és a 2011-es soros EU-elnökséghez kapcsolódó feladatokat ellátó szakemberek kaptak felmentést.

A kereszténydemokrata politikus azt írja: augusztus végére a parlagfû pollenkoncentrációja elérte a legmagasabb fokozatot, vagyis a beavatkozás nem tûr halasztást. Hozzáteszi: allergológusok szerint csaknem 2 millió ember szenved a betegségtõl, a több gyógyszert igénylõk száma pedig jelentõsen nõtt az utóbbi idõben. A lakosság évente 23-24 milliárd forint értékben kénytelen gyógyszereket szedni, de az allergiások száma tovább nõhet – figyelmeztet a képviselõ. Rétvári Bence úgy véli: ha a kormány által létrehozott tárcaközi bizottságnak nem sikerült érezhetõen javítani a parlagfû-helyzeten, akkor legalább ne akadályozzák az irtásban közremûködõ szervek munkáját a kötelezõ létszámstop bevezetésével.Sporthírek