KBSC: lépésenként és nem hangoskodva akarnak haladni

Akt.:
KBSC: lépésenként és nem hangoskodva akarnak haladni
KBSC: lépésenként és nem hangoskodva akarnak haladni - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Öt meccsből ötöt nyert eddig a Kazincbarcikai SC NB III-as labdarúgócsapata.

A Keleti csoportban lévő barcikaiak a hét végén észak-borsodi rangadót hoztak, hiszen 3-1-re győztek Putnokon, s ezzel ugyanúgy tizenöt pontjuk van öt forduló után, mint a Nyíregyháza Spartacusnak (a cigándiak is százszázalékosak, ám ők egy körben nem léptek pályára, szabadnaposak voltak). Dobos Attilával, a KBSC középpályásával is először ezt a csatát érintettük:

Nem kevés, nem sok

– Ha összességében nézzük a mérkőzést, akkor úgy érzem, viszonylag simán hoztuk, legalábbis simábban, mint az ezt megelőző négyet – fogalmazott a 37. életévét novemberben betöltő játékos. – Ez volt már a harmadik idei rangadónk, mindenképpen így tekintettem, tekintettünk erre a meccsre, mert azért a Putnok jó csapat, viszont voltak eltiltottjaik, sérültjeik, biztos vagyok benne, hogy nem sokan fognak tőlük három ponttal távozni. A második félidőben már úgy futballoztunk, ahogyan terveztük, nyilván ehhez hozzájárult az első kiállításuk, amely az én meglátásom szerint jogos volt. Szép gólokat szereztünk, de még voltak lehetőségeink, a csapat erejét mutatja, hogy Cegléd után másodszor tudtunk hátrányból fordítani.

A többek között Diósgyőrt, a Budapest Honvédot, a REAC-ot és Mezőkövesdet is megjárt szélsőtől azt is megkérdeztük, vajon számítottak-e ilyen startra a bajnokság indulása előtt?

barcika

– Nyilván mi, játékosok beszélgettünk egymás között, arról is, hogy régen volt ilyen nagy lehetőség a csapatok előtt a másodosztályba kerülésre, hiszen nemcsak a bajnokok és a másodikok jutnak fel jövőre az NB II-be, hanem még a legjobb harmadik is – mondta a 150 NB I-es találkozóval rendelkező középpályás. – Természetesen sok klubnál apellálnak erre, gondolkodnak így… Elment öt forduló, ez nem is kevés, nem is sok, még ha ugyanennyi eltelik, akkor lesznek láthatóak a pontos erőviszonyok, hogy kik jelentkeztek be ezekért a pozíciókért. Természetesen szeretnénk egy jó szezont futni, ugyanezt reméli a klubvezetés és a városvezetés is. Majd meglátjuk, az biztos, hogy kis lépésenként kell haladni, kifelé nem hangoskodva.

Nyugodtabbak

Bár sok borsodi csapatuk volt ezt megelőzően, Dobos Attila és Huszák Géza, a KBSC jelenlegi vezetőedzője még sohasem dolgozott egymással.

– Éppen elkerültem őt, amikor Diósgyőrbe ment, mert én akkor eligazoltam Bőcsre. Szerette volna, hogy a DVTK-ban maradjak, de nem éreztem, hogy folyamatos játéklehetőséghez jutnék, így a hosszabb távú célok miatt jobbnak láttam, ha klubot váltok – emlékezett vissza a 14 évvel ezelőtt történtekre Dobos Attila. – Géza jól, reálisan látja a mai futballt, próbálja előtérbe helyezni azt, hogy mennyit számít a fej, az agy ebben a sportágban, ami nekem tetszik. Érezhetően nyugodtabb a csapat, mint tavaly volt, amikor is a görcs vagy túlzott akarás miatt nem tudtuk kivinni a valós tudásunkat a pályára. A formánk még nem érte el az általa és a saját magunk által elvárt szintet, de egyelőre eddig így is megnyertük a mérkőzéseket. Az kifejezetten jó, hogy idáig mindössze két gólt kaptunk, az egyiket most Putnokon, a másikat Cegléden, de az is öngól volt, mert Odrobéna Peti lábáról pattant be a kapunkba a labda. Előrébb kell lépni a helyzetkihasználás terén, jelenleg nyolcat lőttünk, de tizenhat környékén kellene tartanunk, nem valószínű, hogy az elkövetkezendőkben egy találat elég lesz a boldogsághoz…

ÉM-MI


A Spartacusról

A bajnoki cím első számú várományosa az eddig ugyancsak hibátlan Nyíregyháza Spartacus. Ki állíthatja meg a szabolcsiakat? – kérdeztük még Dobos Attilától.– A Spartacus még nem játszott rangadókat, olyan igazán komoly mérkőzéseket, amiken az ellenfél felveszi velük a versenyt fizikálisan és tudása is közel hasonló. Ezek még előttük vannak, az erejüket az itt elért eredmények fogják megmutatni. A kupában is csupán hosszabbításban jutottak tovább, a Putnok majdnem meglepte őket hazai pályán… A tisztelet nekik is jár, mint mindenkinek, de mi nem tartunk tőlük, hiszen azért nálunk is vannak sok NB I-es meccset megélt játékosok…

Labdarúgó NB III – DVTK tartalék: Szoros vereség idegenben

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 5. fordulójában egy megyei csapatunk lépett pályára vasárnap. tovább »

Labdarúgó NB III – Barcikai siker a megyei rangadón

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának 5. fordulójában öt megyei csapatunk lépett pályára szombaton. tovább »

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának őszi menetrendje – 2015/2016.

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros – A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága elkészítette az 51 csapatos labdarúgó NB III csoportjainak sorsolását. tovább »Sporthírek


hirdetés


hirdet�s