KBSC: A négy és a tizenkettő között

Akt.:
Koleszár György tartotta az évad első edzését (is)
Koleszár György tartotta az évad első edzését (is) - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – Hétfőn elkezdte a munkát a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgó­csapata.

A nyári felkészülés első napja volt a hétfői a Kazincbarcikai SC együttesénél. A gárda a tavalyi évadot újoncként kezdte a honi második vonalban, és a 17., bennmaradó helyen zárt. A szakmai munkát továbbra is Koleszár György vezetőedző irányítja, aki az eligazítás után, 10 órakor az Akácfa utcai centerpályára vezényelte a játékosokat. Amint az ismert, NB II-es találkozókat ezen a játéktéren nem vívhat(ott) a KBSC, lévén nem felel meg az előírásoknak, így a csapat Tiszaújvárosban, aztán később Putnokon játszotta le bajnoki meccseit. Ez még legalább egy évig így lesz (mármint hogy utóbbi helyre, a 20 kilométerre lévő szomszédvárba kell járni). Ugyanis nemrégiben kezdődött el az úgynevezett felső pálya rekonstrukciója, ahol három ütemben épül meg az új stadion, amely a tervek szerint 2019 nyarára lehet kész.

Szlovákiából is

Miként az a felkészülés első fázisában megszokott, korántsem lehet kijelenteni azt, hogy azon labdarúgók mindegyike KBSC-szerelést fog húzni a 2018/2019-es pontvadászat július 29-i nyitányán, akik hétfőn megjelentek. Sőt! Még jó pár változás bizonyosan várható. A nyárindító foglalkozás 80 percig tartott, és részt vett ezen az a Tony Kanalos, aki az előző hét első három napját Mezőkövesden töltötte próbajátékon, akinek további sorsa rövidesen eldől. Új barcikai játékosként három korábbi kisvárdai labdarúgó mutatta meg magát hétfőn: Sergiu Oltean, Lukács Raymond és Toma Görgy (ő kölcsönben Cigándon játszott). Rajtuk kívül próbajátékon szerepel a KBSC-nél Szabó II. Balázs (DVTK), illetőleg Ras­tislav Vaclavik, a szlovák II. osztályú Zilina B alakulatától. A távozók listája egyelőre hat főt tartalmaz (Boros Gábor, Engel Alex, Hegedűs Dávid, Orovecz Ádám, Raul Palmes, Sigér Ákos), bár lehet, hogy azok közül lesz visszatérő, akik az előző szezont Barcikán húzták le kölcsönben, csak most vissza kellett térniük anyaklubjukhoz.

NB I-es tapasztalattal

Kádár Zsolt sportigazgatónak felvetettük, hogy kapuskérdés nincs…

– Az nincs, két nagyon jó kapusunk van, és még Somodi Bencével, illetve Fila Károllyal együtt készül a Sajóvölgye Focisuli növendéke, Elek István is – mondta a klubirányító. – Több poszton lehet még változás, igyekszünk olyan futballistákat találni-szerezni a játékospiacról, akik ebben az osztályban már bizonyítottak, illetve akár NB I-es tapasztalattal is rendelkeznek.

kazincbarcika_nbii_edzes_07

A sportigazgató nemrégiben úgy nyilatkozott – szintén lapunknak –, hogy szeretné, ha a következő évadban stabil középcsapat lenne a Barcika, nem lennének kiesési gondjai. Kádár Zsolt szerint – mindezt számokra, helyezésre lefordítva – azt jelenti: amennyiben a gárda a 4–12. helyen zárna jövőre, azzal már elégedett lenne.

kazincbarcika_nbii_edzes_12

A KBSC-nél kedden és csütörtökön két edzést vezényel Koleszár György, a többi napokon egyet, az edzéseket a putnoki Sajóvölgye Sportcentrumban tartja a stáb.

kazincbarcika_nbii_edzes_06

– A rekonstrukció miatt szakmailag az a legjobb, ha ott dolgozunk, hiszen a pályák újak, kiváló minőségűek – nyilatkozta Kádár Zsolt.

Molnár István


KBSC-edzőmeccsek

Június 30. (szombat), 09.30: Diósgyőri VTK – Kazincbarcikai SC
Július 4. (szerda): Mezőkövesd Zsóry FC – Kazincbarcikai SC (még kérdéses)
Július 11. (szerda): Putnok FC – Kazincbarcikai SC
Július 14. (szombat): ellenfelet az NB II-es sorsolás ismeretében keresnek
Július 21. (szombat): Kazincbarcikai SC – FC Sényő


Kazincbarcikai SC: névsorolvasás

Akik az első edzésen részt vettek: Somodi Bence, Fila Károly, Elek István (kapusok), Belényesi Csaba, Bene Attila, Gábor Lukács, Heil Valter, Kovács Olivér, Kristófi Sándor, Lőrincz Patrik, Lukács Raymond, Marius Constantinescu, Mikló Roland, Murai Márk, Rastislav Vaclavik, Sergiu Oltean, Süttő Attila, Szabó II. Balázs, Takács Péter, Toma György, Tony Kanalos, Tóth Szabolcs (mezőnyjátékosok).

kazincbarcika_nbii_edzes_10

Távoztak: Boros Gábor (kölcsönből vissza, DVTK), Engel Alex (Jászberény), Hegedűs Dávid (Kaposvár), Orovecz Ádám (kölcsönből vissza, Balmazújváros), Raul Palmes (kölcsönből vissza, Budapest Honvéd), Sigér Ákos (szabadon igazolható).