XVI. Bükkszentkereszti Gombanapok

2019.10.07. 10:00

Fesztivállal szerethető

Vidám hangulatú főzőversennyel indult a csöpörgő eső ellenére a XVI. Bükkszentkereszti Gombanapok.

Detzky Anna

Gombák között

Fotó: Kozma István

Szombaton újra a különféle ízű és formájú gombákkal, borokkal és kézműves termékekkel ismerkedhettek a látogatók Bükkszentkereszten, a népszerű gasztronómiai fesztiválon. A megnyitón Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, Solymosi Konrád, a község polgármestere, valamint Szilágyi Ildikó, az Életfa Országos Egészségmegőrző Program vezető tanácsadója mondott beszédet. Délelőtt a Számadó Zenekar szolgáltatta a talpalávalót, kora délutántól pedig tánc- és énekcsoportok, zenekarok szórakoztatták a közönséget. Este utcabállal zárult a mulatság. A főzőversenyen volt alkalmunk néhány szót váltani az évről évre visszatérő csapatokkal.

– A helyi szlovák nemzetiségi önkormányzatot képviseljük. Számunkra már hagyomány, hogy minden évben itt vagyunk. Szeretjük ezt a napot, mert finomakat lehet enni és jó zene van. A környékbeli településekről baráti csoportok is eljönnek, ez egy kis megmérettetés számunkra. Ma csirkemájas gombás ragut készítünk, amihez csiperkét, kétféle laskát és az asszonyok által szedett erdei tinórut használunk – mondta Mátrainé Erdődi Valéria, a Bükkszentkereszti Szlovák Hagyományőrző Klub tagja.

A Reciprok kacsák csapata egy munkatársi közösséggel nevezett a versenyre.

– Harmadik alkalommal jöttünk el. Visszatérnek olyan emberek is, akik nincsenek már a cégnél, mert általában nagyon jó hangulatú a rendezvény. A csoportunk nagy része miskolci, ezért kedvező a közeli helyszín – mondta Kiss Olivér csapatvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában