Helyi közélet

2012.07.31. 12:06

Új a vízszolgáltatója lesz Tiszaújvárosnak

Tiszaújváros - 2013. január 1-jétől az ÉRV Zrt., Tiszaújváros új víziközmű szolgáltatója.

Tiszaújváros - 2013. január 1-jétől az ÉRV Zrt., Tiszaújváros új víziközmű szolgáltatója.Tiszaújváros Önkormányzat közműves ivóvízellátási, szennyvízelvezetési és - tisztítási üzemeltetési feladatait 2013. január 1-től az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. fogja ellátni, mivel a jelenlegi szolgáltató (TiszaSzolg 2004 Kft.) kis mérete miatt önállóan nem tud megfelelni a törvényi előírásoknak.

Az Országgyűlés 2011. december 30-i ülésén elfogadta a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. számú törvényt, melynek célja, hogy megszűntesse a jelenleg több mint 400 víziközmű szolgáltató működési hatékonysága, szolgáltatási színvonala és a szolgáltatások díjai közötti hatalmas különbségeket. A jövőbeni változásokra való felkészülés kapcsán Tiszaújváros Önkormányzata tárgyalásokat folytatott a víziközmű-szolgáltatási feladatok ellátására a legjobb szerződéses feltételek biztosítása érdekében.

A kormányzati szándékkal összhangban, a gazdasági érdekeket figyelembe véve Tiszaújváros Polgármestere és a TiszaSzolg 2004 Kft. az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt-vel kötötte meg a víziközmű-szolgáltatásra vonatkozó szerződést Tiszaújváros képviselő-testületének döntése alapján a közműves ivóvíz-ellátási, szennyvíz-elvezetési és - tisztítási üzemeltetési feladatok 2013. január 1-jét követő ellátására. „Egyértelművé vált számunkra, hogy a víziközmű díjak reális szinten való tartása kizárólag az üzemméretek növelésével és a működési hatékonyság jelentős javításával, valamint a költségek racionalizálásával érhető csak el. Az ÉRV Zrt-vel kötött megállapodás a partnerek kölcsönös tiszteletén, kompromisszumkészségén alapult.” – mondta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere.

Példaértékű együttműködés

Az ÉRV Zrt. megfelel a víziközmű törvény szigorú szakmai előírásainak, képes a szolgáltatói akkreditáció megszerzésére, küldetésének tekinti, hogy a legmagasabb minőségi színvonalú víziközmű-szolgáltatást nyújtsa. „Arra törekedtünk, hogy a megállapodás mind a fogyasztók, mind az önkormányzat, mind a munkavállalók és a víziközmű szakma érdekeit is szem előtt tartsa.” – mondta Ritter Géza, az ÉRV vezérigazgatója.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. 50 éves szakmai múltjával, magas működési színvonalával, valamint kiemelkedő eredményeivel az északkelet-magyarországi régió meghatározó víziközmű szolgáltatója. A társaság 100 százalékos tulajdonosa a Magyar Állam, amely garancia a hosszú távú, stabil működésre. Legfőbb értéknek piaci integrációs képességüket, fejlesztésorientáltságukat, megbízható szolgáltatásukat, magas műszaki színvonalukat, pénzügyi stabilitásukat és jövedelemtermelő képességüket tekintik.

„A kormányzati szándékkal és a társadalmi elvárásokkal összhangban társaságunk kiemelten törekszik a kisebb víziközmű szolgáltatók integrálására, annak érdekében, hogy az ellátott régió valamennyi fogyasztója egységesen jó minőségű szolgáltatást kapjon, a lehető legoptimálisabb áron.”- tette hozzá Ritter Géza.

Fogyasztói elégedettség a cél

Az ÉRV által üzemeltetett víziközmű rendszerek megbízható, biztonságos működtetése, karbantartása, folyamatos fejlesztése, megújítása révén, szervezetten, korszerű műszaki megoldásokat, technológiákat alkalmazva, magasan képzett szakember állománnyal és hatékony gazdálkodással kívánja a jövőben is ellátni közszolgáltatási feladatait Tiszaújvárosban is, a fogyasztói elégedettség növelése érdekében.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában