Kazincbarcikán (is) aláírták a járási hivatali megállapodást

Demeter Ervin kormánymegbízott és Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere
Demeter Ervin kormánymegbízott és Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere - © Fotó: Pálinkó Gábor
Kazincbarcika – Ünnepélyes keretek között látták el az érintett felek kézjegyükkel a járási hivatal kialakításáról szóló megállapodást Kazincbarcikán.

A felek, Demeter Ervin kormánymegbízott és Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere a Kazincbarcikai Járási Hivatalhoz tartozó települések polgármesterei és jegyzői előtt írták alá a megállapodást, s tették le ezzel a járási hivatal alapkövét.

Az eseményen Demeter Ervin elmondta: a kazincbarcikai 21 település 69 773 polgárával az egyik legnagyobb járási hivatal lesz, melyben mind a négy szakigazgatási szervezet működik majd. Vezetőnek Szaniszló Jánost fogja a következő napokban felkérni, Ő kap megbízást erre a feladatra.

Szitka Péter, a Kazincbarcikai Kistérség elnöke hozzászólásában kiemelte: bízik benne, hogy hatékony lesz az új rendszer és a járásban élők számára könnyebbé válik az ügyintézés. Ugyanakkor felajánlotta együttműködését és segítségét Szaniszló Jánosnak, hogy a korábban települési és kistérségi feladatok átadása-átvétele a lehető leggördülékenyebb módon történjen meg.

Mint ismeretes: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében összesen 16 járási hivatal kezdi meg működését 2013. január elsején.

– GJ –