Helyi gazdaság

2011.05.02. 10:14

Többszörös fizetéssel várják a magyar orvosokat külföldön

<p>A kezdő magyar orvosokat kilencszeres, az ápolókat négyszeres, az építőipari szakmunkásokat pedig hatszoros fizetéssel csábítja a május 1-től teljesen szabaddá vált osztrák és német munkaerőpiac - olvasható a penzcentrum.hu-n</p>

Ausztriában, Németországban és Svájcban május elsejétől vállalhatnak engedély nélkül munkát a magyar orvosok. Elsősorban orvosokat, ápolókat, mérnököket, építőipari szakmunkásokat, vendéglátó-ipari dolgozókat várnak a fogadó országok. Aki Ausztriában szeretne munkát vállalni, annak három napon belül be kell jelentkeznie a lakcím szerinti önkormányzathoz.

Ausztriában és Németországban ágazatonként egységes szerződésekben rögzítik, hogy a munkavállaló mennyi fizetést fog kapni. Ausztriában és Németországban már a segédmunkások is nettó 1000 eurót keresnek havonta, a szakmunkás kezdő bérek pedig körülbelül 1200 és 1600 euró körül alakulnak. Akik a szerződésben rögzített összegnél kevesebb fizetést adnak a magyar munkavállalóknak 500 eurótól 50 ezer euróig terjedő büntetésre számíthatnak.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!