Friss hírek

2007.12.08. 06:38

Tovább sztrájkolnak az amerikai forgatókönyvírók

<p>Ismét kudarcba fulladtak az amerikai forgatókönyvírók és a producerek közti tárgyalások - adta hírül az AFP szombaton. Pénteken ugyanis megegyezés nélkül álltak föl a felek a tárgyalóasztaltól, egymást okolva a sikertelenségért.</p>

A producerek szerint a forgatókönyvíróknak az a taktikájuk, hogy minél tovább elhúzzák az egyeztetéseket és a munkabeszüntetést, ahelyett, hogy a mielőbbi egyezségre törekednének. Az írók viszont azt nehezményezték, hogy minden korábbi javaslatukat elutasították. Az érdekvédelmi szervezetük azt mondta: elutasítják az ultimátumokat. Hogy mikor folytatódhatnak a tárgyalások, azt egyelőre nem lehet tudni

A forgatókönyvírók még november 5-én hirdettek sztrájkot. Azt szeretnék elérni, hogy nagyobb mértékben részesüljenek a filmek, sorozatok, tévéműsorok profitjából. A mostani munkabeszüntetés miatt több népszerű sorozatot is le kellett állítani, egyebek mellett a Született feleséget, vagy a 24-t, de hátráltatja a sztrájk Tom Hanks új filmjét, csakúgy mint Oliver Stone produkciójának elkészítését.

Szakértők szerint ha a sztrájk továbbfolytatódik, akkor az naponta 21 millió dolláros ( több mint 3,6 milliárd forint) kárt jelent az amerikai filmiparnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!