Kazincbarcikai SC: a jövő héten lesz meg az új vezetőedző az újoncnál

Akt.:
Kazincbarcikai SC: a jövő héten lesz meg az új vezetőedző az újoncnál
Kazincbarcika – Csütörtökön megkapták a bajnoki címért járó aranyérmeket a KBSC játékosai.

Hivatalosan csütörtökön zárták le a 2016/2017-es évadot a labdarúgó NB III Keleti csoportjában bajnoki címet szerzett Kazincbarcikai SC játékosai. Előbb, a nap közepén, ebéd előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselőjének, Csiki Károlynak a közreműködésével – az Ambrózia Étteremben – átvehették az első helyért járó aranyérmet a futballisták, aztán délután már egyeztettek, tárgyaltak velük a klubvezetők a lehetséges közös folytatásról.

A másodosztályú szereplés sokkal nagyobb felelősséggel jár.” Szitka Péter

Más szerepkörben

Az első eseményen Gulyás Tibor ügyvezető így fogalmazott: „Az elmúlt évek sikertelensége után odajutottunk, hogy a KBSC ismét NB II-es csapat lett. Ezért szívből gratulálok nektek! Szeretném megköszönni a hathatós támogatást Kazincbarcika önkormányzatának, Szitka Péter polgármester úrnak.” A város jelenlévő vezetője kiemelte, a másodosztály nagyobb felelősséggel jár, és bízik abban, hogy a klub hosszabb ideig állandó tagja lesz az NB II-es mezőnynek, nem fog le-fel liftezni.

Koleszár György leköszönő edző szintén megköszönte mindenkinek a közreműködést, a támogatást, akik bármilyen formában tettek a sikerért, a feljutásért. A szakember statisztikai adatokat is sorolt, többek között azt, hogy az együttes remekelt hazai pályán, ugyanis két döntetlen mellett tizenöt összecsapást megnyert saját közönsége előtt. Kiemelte azt is, hogy 13 pontos előnnyel szerezték meg az első helyet, valamint Farkas János gólkirályi címét, aki 30 találatot ért el a szezonban. „Nem az első bajnokcsapatom ez a KBSC, de az aranyéremért mindig, minden osztályban meg kell küzdeni” – tette hozzá Koleszár György.

Fotók: Kozma István Fotók: Kozma István ©

Amint arról már írtunk, a tréner befejezte munkáját ebben a szerepkörben Kazincbarcikán, hiszen mivel nincs pro-licence (és az NB II-ben ez működési feltétel), más munkakörben folytatja, a létrehozott hármas együttműködés, „felállás”, a Bánhorváti-Putnok-Kazincbarcika utánpótlás szakmai igazgatójaként. Arról, hogy ki lesz az utóda, ki vezeti ki az első, július 30-i másodosztályú összecsapáson az újonc alakulatot, egyelőre nem tudni. Az ezzel kapcsolatos felvetésre Kádár Zsolt sportigazgató annyit válaszolt lapunknak, hogy zajlanak a tárgyalások, és legkésőbb egy hét múlva szeretnék megnevezni a KBSC vezetőedzőjét.

A barcikaiak június 21-én, szerdán kezdik el a nyári felkészülést, és a tervek szerint 6-7 edzőmeccset vívnak, az elsőt minden bizonnyal július 1-jén. Kádár Zsolt úgy számolt, hogy a keretet 22 mezőnyjátékos és 3 kapus alkotja majd, a konkrét nevek rövidesen, a megbeszélések lezárulta után napvilágot látnak. Azt is megkérdeztük a barcikai futball egyik irányítójától, hogy milyen céllal vágnak majd neki az NB II 2017/2018-as szezonjának. „Egy akaratos, fiatalos, lendületes csapatot szeretnénk majd a pályán látni, amely az első évünkben biztosan kivívja a bennmaradást” – válaszolta a kérdésre Kádár Zsolt.

A kezdésig szeretnék

Arról is beszámoltunk korábban, hogy pillanatnyilag a barcikaiak egyik pályája sem felel meg a másodosztály követelményeinek, ezért NB II-es licenckérelmükben a tiszaújvárosi stadiont jelölték meg hazai pályájuknak. Ott is töltik majd az őszt? – vetettük fel Kádár Zsoltnak.

„Elképzelhető, hogy rendezünk ott mérkőzéseket, de éppen most érkeztek be az árajánlatok a Pete András stadion bizonyos részeinek a felújítására, a rekonstrukciójára. Vannak olyan dolgok, amiket a főépületen belül kell elvégeznünk ahhoz, hogy megfeleljünk az NB II-es kritériumoknak – ilyenek a különböző helyiségek, öltözők, szobák létrehozása –, és vannak kinti, pálya környéki teendők. Elvárás, hogy legyen egy 600 főt befogadni képes fedett lelátó, a miénk jelenleg 200 nézős, tehát még 400 széket el kell helyeznünk, és ezt az részt szintén be kell fednünk. Szükséges egy nagyobb eredményjelző, televíziós közvetítő állvány, büfé, valamint a beléptetés korszerűbbé tétele. Természetesen mindez nem valósulhat meg a tulajdonosok, a város önkormányzatának segítsége, pozitív hozzáállása nélkül. Örülnénk, ha a munkák a kezdésre, de legkésőbb augusztus közepére befejeződnének” – avatta be mindebbe az Észak-Magyarországot Kádár Zsolt.

– Molnár István –


Az utánpótlásról

Kádár Zsolt büszkén sorolta a különböző utánpótláscsapatok idei bajnoki helyezéseit is, amely az alábbi:

U19, NB III Észak-keleti csoport: 2. Sajóvölgye Focisuli (edző: Kádár Zsolt), 3. Kazincbarcikai SC (edző: Kőrösi Gábor)

U17, NB III Észak-keleti csoport: 3. Sajóvölgye Focisuli (edző: Zabos Attila)

U15, NB II Északi csoport: 1. Sajóvölgye Focisuli (edző: Szabó István)

U14, NB II Északi csoport: 1. Sajóvölgye Focisuli (edző: Sándor Zoltán)