VRCK: Négy napon belül a második meccs

Ezúttal sem adnának szettet a MAFC-nak
Ezúttal sem adnának szettet a MAFC-nak - © Fotó: ÉM-archívum
Kazincbarcika – Szerdán hazai összecsapást vív a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

Novemberben tizenhárom nap alatt háromszor találkozott egymással a Vegyész RC Kazincbarcika és a MAFC-BME együttese a férfi röplabda-bajnokságban, míg most, március elején négy nap alatt kétszer feszülnek egymásnak a csapatok. Ugyanis a vasárnapi, fővárosi találkát követően szerdán 18 órától a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban csapnak össze. Ezen közös felvonást az Extraliga 2. fordulójából „tolták el” mostanra.

Maximum egy helyen

A hét végén a barcikaiak 3:0-ra nyertek a budapesti Folyondár utcai csarnokban.

– Ha azt nézzük, hogy győztünk idegenben, akkor nem kellene sok mindent változtatnunk a hazai mérkőzésre – mondta Marek Kardos, a VRCK vezetőedzője. – Viszont voltak játékelemek, melyekben gyengébbek voltunk, azokon pedig mindenképpen javítanunk kell. Jobb százalékot kell hoznunk a sideoutokból, első szándékból több labdát kell befejeznünk. Ellenfelünk egyébként sok hibával játszott Budapesten, ha ebben sikerül javulniuk, nekünk is pontosabbnak kell lennünk. Nagyon nem terveztem cserét a csapatban, maximum egy helyen lehet változtatás. Ez azonban nem azt jelenti, hogy már a jövő heti, Fino Kaposvár elleni mérkőzésre készülnénk. Nem teljes a keretünk, de azon vagyunk, hogy így is a lehető legtöbb mérkőzést megnyerjük. Eddig jól állunk, de tovább kell dolgoznunk, és csak a következő feladat lebeg a szemünk előtt. A Kaposvár elleni, jövő heti hazai mérkőzésünk még várhat, addig a MAFC ellen kell ismét helytállnunk.

Kihívás a labdaváltás

A szlovák liberó, Marian Vitko menet közben, januárban csatlakozott a Vegyészhez.

– Jó érzés itt, Kazincbarcikán lenni, remek csapattársaim vannak, mindenkivel kiváló kapcsolatot ápolok – nyilatkozta a 25 esztendős játékos. – Még tart a beilleszkedésem, először vagyok külföldön, de azt hiszem, sokkal gyorsabban sikerül megszoknom az új otthonomat, mint azt korábban hittem. Kihívást jelentett számomra a labdaváltás, mert egész életemben Mikasával játszottam, a Gala viszont sokkal nehezebbnek tűnik, teljesen máshogy viselkedik fogadásnál. Minden a gyakorláson múlik, én is sokat dolgozom ezen, és most már egyre inkább kezdem megszokni ezt a típusú labdát. A magyar bajnokságban van néhány jó csapat, három-négy biztosan megállná helyét a szlovák bajnokságban is, sőt! A többiek viszont nagyon le vannak maradva, egyedül talán a MAFC hátránya nem olyan nagy. Viszont sok hibával játszanak, ezt ellenünk is bizonyították, pedig vannak ügyes játékosaik. Most egy másfajta mérkőzés vár ránk, itthon játszunk, szóval a nyitásainkat még jobban meg kell becsülnünk. Ha a szervák sülnek, akkor a budapestieknek gondot fog okozni a fogadás a Don Boscóban, onnan pedig már tudunk építkezni.

ÉM-MI, TM


A továbbiakról

A Vegyész-játékosok programjában a csütörtök szabadnapként szerepel, pénteken azonban lesz egy átmozgató jellegű foglalkozás. Aztán szabad hétvégét kapnak a játékosok Marek Kardostól, ugyanis nem valószínű, hogy ilyenre május 2-ig lesz lehetőség.


A férfi röplabda Extraliga állása

1. Pénzügyőr SE 6 5 – – – 1 – 16:3 15
2. Vegyész RC Kazincbarcika 6 3 2 – – – 1 15:5 15
3. Kecskeméti RC 6 1 2 1 – 1 1 13:10 11
4. Fino Kaposvár SE 6 3 – – – 1 2 10:9 9
5. MAFC-BME 5 – 1 – 1 1 2 6:13 4
6. Debreceni EAC 7 – – – – 1 6 1:21 0


Milev jól játszott
Kazincbarcika - Idegenbeli meccset játszott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata. A férfi röplabda Extraligában hatodik összecsapását vívta a fővárosban a kazincbarcikai együttes vasárnap. A borsodiak 12 játékossal utaztak el a mérkőzésre, ugyanis sérülés miatt Németh Sz. és Banai ...

Gebhardt N. (balra) sok pontot szerzett a szerda esti mérkőzésen
Kazincbarcika - A múlt heti kecskeméti siker után újabb idegenbeli rangadót nyert a Vegyész. A férfi röplabda Extraliga 3. fordulójának keretében tegnap este a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvár SE vendége volt. A vendégeknél sérülés miatt hiányzott Blázsovics, Banai és Németh Sz., de a ran...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés