VRCK: Játszmát csent a MAFC Barcikán

Akt.:
Jól működött a hazai sánc
Jól működött a hazai sánc - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – A VRCK négy szettben szerezte meg a 3 pontot a fővárosiak ellen.

A férfi röplabda Extraliga 2. fordulójának keretében csapott össze szerdán este Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban a Vegyész RC Kazincbarcika és a MAFC-BME együttese. A két csapat a legutóbbi tétmeccsét is egymás ellen játszotta, múlt vasárnap a fővárosban három játszmában, 67 perc játékidőben gyűjtötte be a 3 pontot a VRCK. Három nappal később is a bajnoki címvédő volt a találkozó esélyese. A Vegyész győzelmi esélyét növelte, hogy két játékosa sérülés, műtét után visszatérőben volt, Blázsovics és Németh Sz. is feltűnt a meccsre melegítő játékosok között, a sárga-kékek csak a változatlanul maródi Banaira nem számíthattak.

Szoros volt

A meccs első szettjének elején a sáncok közötti különbség a fővárosiak javára mutatkozott (2–2), aztán a hazaiak szélső ütésekből elkezdtek ellépni (8–4). A vendégek védekezésben változatlanul jól dolgoztak a hálónál, és amikor centerben Eke egy nagy bombával fejezett be egy támadást, két pontra feljöttek (11–9). 13–12-nél, a sokadik rossz hazai helyezkedés után Kardos edző kért időt, valószínűleg abban a reményben, hogy sikerül felélesztenie csapatát. 15–15-nél nem úgy tűnt, hogy ez hatásos volt, így Páezt, és Szabó D.-t kapta le a pályáról a szakvezető, Árvát, és Toronyait küldte be helyettük. Két hazai pont után a túloldal kívánságára szünetelt a játék, aztán 20–17-nél vissza csere történt, ugyanazok jöttek be, mentek le, akik korábban váltották egymást. 23–18-nál volt egy Schildkraut időkérés, aztán 24–22-nél egy hazai is, mert több szettlabdát is elhibázott a pályaválasztó, de aztán csak sikerült behúzni a játszmát (25–22).

A második menet elején egymás után többször is szépen tették le a földre a labdát a hazaiak a vendég sánc fölött, jött is a MAFC pauza (6–2). A folytatásban 8–2 után három pontra jöttek fel a fővárosiak, de szélső ütői révén nem engedte közelebb ellenfelét a VRCK, 9–6 után sokáig három-négy egység volt a csapatok között. Aztán volt 16–11, és amikor zsinórban három MAFC pont következett, Marek edző hívta a kispadhoz a játékosait.

Vendég szettgyőzelem

Mivel ez nem hatott (16–16), cserélt, de ez sem dobta fel a hazai gárdát, átvette a vezetést a fővárosi együttes (17–18). Aztán egál után, két jó hazai sáncot követően MAFC pauza jött (20–18), majd a szünet után nem sokkal megint egyenlő lett az állás (20–20). Blázsovics beállása után a piros mezesek szereztek pontot, és a VRCK időkérés után is. A szélső ütőket ekkoriban nagyon jól blokkolták a MEAFC játékosai (20–22), ám összekapta magát a Barcika (23–22), és ha jobban nyitnak, akkor hamarabb lezárhatták volna ezt a játszmát (25–23).

A harmadik szett elején egyik csapat sem tudott elmenni a másiktól. Aztán előbb kettőre nőtt a vendégek előnye, ekkor még gyorsan egyenlített a VRCK (7–7), de aztán zsinórban öt MAFC-pont következett, és mivel a cserék sem segítettek, hazai időkérés jött, előbb 7–12-nél, majd 11–16-nál. 14–16-nál a vendég oldal élt ugyanezzel a lehetőséggel. Próbált kapaszkodni a VRCK, de a vendégek jól olvasták a játékukat, és sokkal lelkesebben játszottak (16–21), teljesen megérdemelten nyerték meg a játszmát (19–25).

A negyedik játékrész elején váltani tudott a hazai gárda, a dekoncentráltság eltűnőben volt, ezzel szemben a vendégek, akik szinte alig cseréltek, nem nagyon értek oda, ahová kellett volna (10–6). Egy kis szusszanással próbált ezen segíteni Schildkraut edző. Csakhogy Juhász P.-ék nem pilledtek, a MAFC játékában pedig ekkoriban nagyon sok volt a pontatlanság (16–8). 18–9-nél újabb fővárosi pauza jött, de ez már nem segített (22–12), a végére befrissülő hazaiak megnyerték ezt a játszmát,és újabb három ponttal gazdagodtak a tabellán (25–15).

ÉM-BCS


Jegyzőkönyv: Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:1 (22, 23, -19, 15)

Kazincbarcika, 400 néző. V.: Árpás, Mezei.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez, Gebhardt N. 7, JUHÁSZ P. 14, SZABÓ D. 22, MILEV 11, Macko 7. Csere: Vitko (liberó), Árva 4, Toronyai, Blázsovics 5. Vezetőedző: Marek Kardos.

MAFC-BME: Török P. 1, BOHNICSEK 17, Eke 7, Csoma 12, POSZTÓS 13, Szabó B. 6. Csere: Bene (liberó), Kun, Németh F. 1. Vezetőedző: Schildkraut Krisztián.

Marek Kardos: – Kétszer annyi hibával játszottunk, mint vasárnap, ezek többségét támadásban vétettük. Kicsit fáradtak voltunk, de most van egy kis időnk, hogy a következő meccsig, a jövő hét csütörtökig visszanyerjük az energiánkat.

Schildkraut Krisztián: – Sajnálom az első két szettet. Nem játszottunk alárendelt szerepet, ha picit rutinosabb vagyunk, lehetett volna más is. Az első két játszmában partiban voltunk, és profik ellen mutattuk meg, hogy mi is tudunk játszani. A végére ugyan fejben elfáradtunk, de gratulálok a csapatnak. Ilyen hozzáállással sok csapat életét meg tudjuk keseríteni a jövőben.


Milev jól játszott
Kazincbarcika - Idegenbeli meccset játszott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapata. A férfi röplabda Extraligában hatodik összecsapását vívta a fővárosban a kazincbarcikai együttes vasárnap. A borsodiak 12 játékossal utaztak el a mérkőzésre, ugyanis sérülés miatt Németh Sz. és Banai ...

Gebhardt N. (balra) sok pontot szerzett a szerda esti mérkőzésen
Kazincbarcika - A múlt heti kecskeméti siker után újabb idegenbeli rangadót nyert a Vegyész. A férfi röplabda Extraliga 3. fordulójának keretében tegnap este a Vegyész RC Kazincbarcika a Fino Kaposvár SE vendége volt. A vendégeknél sérülés miatt hiányzott Blázsovics, Banai és Németh Sz., de a ran...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés