Vegyész RC: Egy nagyobb hőfokú mérkőzés

Akt.:
Céljuk a veretlenségük megőrzése
Céljuk a veretlenségük megőrzése - © Fotó: ÉM-Archívum
Kazincbarcika – Szombaton idegenben lép pályára a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata.

A hét közben, kedden az MAFC-BME elleni visszavágót is megnyerte, így kettős sikerrel bejutott a Magyar Kupában a legjobb 4 közé a Vegyész RC Kazincbarcika csapata. Marek Kardos vezetőedző együttese a hét végén bajnoki összecsapást vív az alapszakasz 8. fordulójában: szombaton 17 órától az LV Sport Pénzügyőr SE ellen, a fővárosban. A két alakulat első, borsodi csatája 3:0-s (27, 17, 22) Vegyész sikerrel zárult október 4-én.

Folytatni a szériát

– Három hete nem játszottunk nagyobb hőfokú mérkőzést, ez most mindenképpen az lesz, hiszen annak a Pénzügyőrnek leszünk a vendégei, amely a második helyen áll csoportunkban – fogalmazott lapunknak Marek Kardos. – A játékosok izgatottak, várják már nagyon, hogy ismét megmutassák magukat a csoportrivális otthonában. Egyértelmű a célunk, folytatni akarjuk a veretlenségi szériánkat a bajnokságban, hogy az első helyünket bebiztosítsuk. Megnéztük ismét az októberi mérkőzést, amikor hazai pályán nyertünk három szettben, láttuk két összecsapásukat a MAFC-BME ellen, illetve a Challenge Kupa-meccseiket is kielemeztük. Ugyanabban a rendszerben játszanak, mint októberben, de talán minden tekintetben előttük járunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy lazáskodhatunk, mivel jól nyitnak a saját termükben, azt jobban ismerik nálunk, így az előnyeit a maguk javára fordíthatják. Küzdelmes, jó összecsapásra számítok.

Jó felkészülés

– Vártuk már ezt a mérkőzést, hiszen izgalmasnak ígérkezik, elvégre az A-csoport első két helyezettje találkozik. Idehaza nem veszítettünk játsz­mát, ami jó kiindulási alap, de Budapesten biztosan nehezebb dolgunk lesz – hangsúlyozta Carlos Páez, a VRCK venezuelai feladója. – Habár mi is folyamatosan érünk össze, ez rájuk is igaz. Nekik kevesebb meccsük van, többet tudnak együtt edzeni. Mi inkább az utazásokkal, regenerálódással vagyunk elfoglalva, de talán mostanra már megszoktuk. Megvan a rutin, hogy milyen edzéseink vannak meccsek előtt és után egy nappal, és hogy mit csinálunk azon a néhány edzésen, amikor tényleg tudunk két, két és fél órát gyakorolni. Fontos lesz a szombati meccs, mert meg akarjuk őrizni a veretlenségünket, valamint egy jó felkészülési alapnak tekintjük azt a Kladno elleni CEV Kupa-meccsekre.

MI, TM


Röplabda: a folytatásról

Az alapszakaszból – a hét végit leszámítva – már csak három összecsapása van hátra a VRCK-nak. Amikor minden együttes megvívja a maga 10-10 találkozóját, kialakul egy sorrend mind a két csoportban. A folytatásban kettéválik majd a mezőny, az A hatosból és a B hatosból is az első három-három gárda (jelen állás szerint a Vegyész, a Pénzügyőr, az MAFC, illetve a Kaposvár, a Kecskemét, és a Debrecen/Sümeg) a felső hatosba kerül, és a későbbiekben újabb tíz mérkőzést játszik (öt otthon, öt idegenben).Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés