Sajószentpéter: I. Mazsorett fesztivál

By Heiszmann Adrienn
Akt.:
Sajószentpéter: I. Mazsorett fesztivál
Sajószentpéter – A harmadik Városnapi rendezvénysorozat keretein belül tartották meg az első mazsorett fesztivált Sajószentpéteren.

A házigazda Gyöngyszem Mazsorett csoport mellett még öt csoport és három fúvószenekar képviseltette magát a találkozón. A megszokott útvonalon a Bév-telepi ABC-től a Művelődési Ház előtti térig vonultak végig a résztvevők.
Legelöl a legkisebbek meneteltek , az alig pár hónapja alakult csoport átlagéletkora hat év, de korukat meghazudtoló komolysággal és profizmussal táncoltak végig az utcákon. A házigazda Gyöngyszem mazsorett csoport ismét lenyűgözte tudásával a közönséget. Vendégként vonultak a Berentei Napsugár csoport, a Rudabányai Csillagfény, a Szendrői Százszorszép, és a fesztiválon díszvendége az Európa bajnok Mezőberényi mazsorett csoport.

A táncosokat három fúvószenekar kísérte a felvonuláson, a Perecesi Bányász a Kazincbarcikai és a Felsőtárkányi fúvószenekar.
A felvonulás után a táncosok színpadi produkcióiban gyönyörködhetett a közönség. Botos, pomponos, zászlós és szalagos koreográfiákat mutattak be az együttesek, szóló és csoportos összetételekben. A Zenekarok térzenével szórakoztatták a jelenlévőket.
A fesztivál zárásaként az összes mazsorett csoport a színpadra vonult, Sajó Attila a Művelődési Ház igazgatója oklevelet adott át a résztvevőknek, megköszönve, hogy a színvonalas produkciójukkal emelték a fesztivál hangulatát.
Reméljük, hogy egy év múlva szintén részesei lehetünk ennek a lebilincselő látványnak.
 
– Heiszman Adrienn –Kazincbarcika.
BOON.HU

További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés