Nem a barcikai magyarok örülhettek

Elbúcsúztak a mieink
Elbúcsúztak a mieink - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – A macedón válogatott jutott ki a férfi röplabda Európa-bajnokságra.

A magyar férfi röplabda-válogatott szerda este három szettben kikapott a macedón csapat otthonában az Európa-bajnoki selejtező hatodik, utolsó fordulójában, így nem jutott ki a kontinenstornára.

Amatőr hibákat

A román Bogdan Tanase szövetségi kapitány irányította válogatott egy 3:0-s vagy egy 3:1-es sikerrel még reménykedhetett volna a kvalifikációban, mert ezzel a csoport második helyén végzett volna, ám vereségével a kvartett utolsó helyén zárt. A magyar együttesnek – amelyben a Vegyész RC Kazincbarcika csapatának több játékosa, Németh Sz., Szabó D., Blázsovics, Juhász P. és Dudás is pályára lépett szerdán – ez volt a hatodik meccsen az ötödik veresége.

A mieink augusztusban 3:2-re kikaptak a macedónoktól hazai pályán, 3:2-re győztek Svájcban, majd előbb 3:0-ra, utána 3:1-re kikaptak az ukránok legjobbjaitól. Múlt szombaton Kazincbarcikán szenvedtek 3:2-es vereséget a svájciaktól.

„Összességében rengeteg buta és amatőr hibát követtünk el, ugyanakkor nem akarok senkit sem hibáztatni, köszönöm a játékosoknak, ahogyan az elmúlt időszakban dolgoztak” – nyilatkozta a szerdai vereség után Bogdan Tanase.

Milev igen

A macedón válogatott sikerével – amelynek a barcikaiak légiósa, Vlado Milev is részese volt – a csoportgyőztes ukránok mellett kijutott a kontinensbajnokságra, amelyet szeptember 12-29-e között a Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniába rendeznek meg. A további selejtezőcsoportból, első helyezettként Románia, Észtország, Szlovákia, Portugália, Fehéroroszország és Görögország, csoport másodikként pedig Finnország, Montenegró, Ausztria és Spanyolország szerzett kvalifikációt. Ugyanis a selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jutott ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. A 16 csapatos Eb-finálénak a rendező országok is résztvevői.

ÉM-BCS


Röplabda Eb-selejtező, F-csoport, 6. forduló
Macedónia – Magyarország 3:0 (21, 20, 21)

Szkopje, 310 néző. V.: Cambré (belga), Cinatl (cseh).

Macedónia: MILEV 4, Andonov 2, N. GJORGJIEV 18, LJAFTOV 14, Madjunkov 5, G. Gjorgjiev 4. Csere: Angelovski (liberó), Nakov. Szövetségi kapitány: Nikola Matijasevic.

Magyarország: Németh Sz. 13, Szabó A. 6, Baróti 10, Gergye 9, Juhász P. 7, Magyar. Csere: Bozóki (liberó), Dudás (liberó), Szabó D. 3, Blázsovics 4. Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase.

A csoport másik mérkőzésén: Svájc – Ukrajna 2:3 (-20, 26, -21, 15, -14)


Az F-csoport végeredménye

1. Ukrajna 6 4 2 – – 18:6 16
2. Macedónia 6 1 2 2 1 14:13 9
3. Svájc 6 – 2 3 1 12:16 7
4. Magyarország 6 – 1 2 3 8:17 4


A magyar csapat 2:0-s vezetésről veszített
Kazincbarcika - Szombaton Kazincbarcikán a svájciak voltak a mieink vendégei az Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen. Nagy volt a tét a Bogdan Tanase által irányított magyar férfi együttes számára, ugyanis csak győzelemmel tarthatta életben továbbjutási esélyeit az F-csoportból. A kezdésnél három ...

Bogdan Tanase (balra) és Németh Szabolcs a szövetség tegnapi sajtótájékoztatóján
Kazincbarcika - Szombaton délután Kazincbarcikán Svájcot fogadja Eb-selejtezőn a magyar férfi röplabda válogatott. Fontos Európa bajnoki selejtezővel kezdődik az új esztendő a férfi röplabda válogatott számára. Nemzeti csapatunk a sorozat ötödik fordulójában a svájciakat látja vendégül Kazincbarc...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés