Lengyel postafiókra rendelték a kábítószert

Illusztráció
Illusztráció
Kazincbarcika – A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak az öt vádlottnak az ügyében, akik az alsónadrágjukban csempészett új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek Kazincbarcikán és környékén.

Az ítélet szerint a vádlottak 2017 elején postafiókot nyitottak Lengyelországban, amely postafiókcímre négy alkalommal összesen legalább 300 gramm új pszichoaktív anyagot rendeltek. A drogot a vádlottak az alsónadrágjukban elrejtve hozták be Magyarországra.

A neten árulták az alapot

A vádlottak az „alap” elnevezésű kábító hatású anyagot Kazincbarcikán és Sajószentpéteren értékesítették, melyből több százezer forintos haszonra tettek szert. A bíróság a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte, valamint több mint 3 és fél millió forint vagyonelkobzást rendelt el az I–III. r. vádlottakkal szemben. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy az I. r. és II. r. vádlottak a cselekmény elkövetését beismerték. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a III. r. vádlotton kívül már valamennyien kerültek összeütközésbe a törvénnyel, és a bűncselekményt több hónapon keresztül, szervezett módon valósították meg. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be a döntéssel szemben.

ÉM


Biofüvet árult
Sajószentpéter - A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint új pszichoaktív anyagot szerezett meg és adott tovább vásárlóinak Sajószentpéteren. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Ren...

A rendőrök házkutatást végeztek a férfi lakásán
Miskolc - Drogterjesztőkre és -fogyasztókra csaptak le a miskolci rendőrök. A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztály nyomozói új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást I. Krisztián 38 éves miskolci lak...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés