Kiscsoportos foglalkozás Barcikán

Akt.:
Az elmaradhatatlan fogadalomtétel
Az elmaradhatatlan fogadalomtétel - © Fotó: Kozma István
Kazincbarcika – A magyar férfi röplabda válogatott megkezdte Barcikán az Eb-selejtezőkre a felkészülését.

Kis csoportban, de tegnap este Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban megkezdte a felkészülést a januári Európa-bajnoki csoportselejtező utolsó két fordulójára a magyar férfi röplabda válogatott.

Szeretném minél jobban megismerni, munka közben látni azokat, akiknek eddig kevesebb szerep jutott.” Bogdan Tanase

Bogdan Tanase, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya, amolyan kibővített egyéni foglalkozásokkal indította a munkát, elsősorban azokkal kívánt eltölteni néhány napot, akik fiatalok és újak, vagy viszonylag újak a keretben, illetve azokkal, akiknek a technikai repertoárját szeretné fejleszteni, bővíteni.

Minél jobban megismerni

Összesen hét játékos kapott meghívást az első edzésre, köztük három barcikai röpis, Blázsovics Péter, Gebhardt Áron és az újonc, Dudás Tamás (további három Vegyész játékos, Juhász P., Szabó D. és Németh Sz. csak később kapcsolódik be a munkába), valamint Pénzügyőr SE két sportolója, Flachner Dániel és Magyar Bálint, továbbá a Fino Kaposvár két játékosa, Bozóki Bence és Keen Cameron.

– A szűkebb kerettel azért kezdtük el hamarabb a felkészülést, mert szeretném minél jobban megismerni, munka közben látni azokat, akiknek eddig kevesebb szerep jutott, illetve a tervek között az is szerepel, hogy néhány olyan dolgot gyakoroljunk, amit az előttünk álló két fontos Eb-selejtezőn esetleg használhatunk – mondta Bogdan Tanase. – Azt gondolom, hogy a vasárnapig tervezett, kis csoportos edzések segíthetik azt, hogy karácsony második napjától viszonylag magas szintről indíthassuk a közvetlen felkészülést.

A magyar röplabda válogatott

Ugyanis a komplett csapat, a tervek szerint 14 fő, december 26-tól készül együtt a barcikai Don Bosco Sportközpontban, az Eb-selejtező 5. fordulójában, az F-csoportban rendezendő, Kazincbarcikára kiírt január 5-i meccsére, amelyen Svájc lesz a mieink ellenfele.

A tét a jövő évi, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában sorra kerülő Eb-re való kijutás. A selejtezőből a hét csoportelső mellett az öt legjobb második jut ki a kontinensbajnokságra, úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe. Ahhoz, hogy erre esélye legyen a magyar együttesnek, a hátrelévő mindkét meccsét meg kellene nyernie.

ÉM-BCS


A magyar válogatott Eb-kerete

Baróti Árpád (ütő, Narbonne Volley, francia), Blázsovics Péter (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Bozóki Bence (ütő, Fino Kaposvár), Dávid Csanád (ütő, Steaua Bucuresti, román), Dudás Tamás (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Flachner Dániel (center, Pénzügyőr SE), Gebhardt Áron (liberó, Vegyész RC Kazincbarcika), Gergye Roland (ütő, Galatasaray, török), Juhász Péter (center, Vegyész RC Kazincbarcika), Keen Cameron (feladó, Fino Kaposvár), Magyar Bálint (feladó, Pénzügyőr SE), Németh Szabolcs (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika), Szabó Alpár (center, Herrsching, német), Szabó Dávid (ütő, Vegyész RC Kazincbarcika).


Röplabda: a férfi Eb-selejtező F-csoport állása

1. Ukrajna 4 2 1 1 – – – 12:3 11
2. Macedónia 4 – – 2 2 – – 10:10 6
3. Svájc 4 – – 1 2 – 1 7:11 4
4. Magyarország 4 – – 1 1 1 1 6:11 3


A hátralévő mérkőzések

5. forduló, január 5. (szombat), 15.00: Magyarország – Svájc (Kazincbarcika), 20.00: Ukrajna – Macedónia.
6. forduló, január 9. (szerda), 20.00: Svájc – Ukrajna, 20.15: Macedónia – Magyarország.


Az Extraligában folytatják a barcikaiak
Kazincbarcika - Bár az idén már nem lesz meccsük, csak péntektől mennek szabadságra a röpisek. Az élvonalbeli férfi röplabda bajnokságban a múlt héten csütörtökön játszották az utolsó meccset az alapszakaszban. Ezen a Vegyész RC Kazincbarcika csapata, idegenben győzte le 3:0-ra a székesfehérvári ...

Kikaptak a sárga-kékek
Kazincbarcika - Az idei esztendő utolsó mérkőzésén négy szettben maradt alul a Vegyész RC férfi röplabdacsapata. A forduló előtt sereghajtó horvátok látogattak az esztendő utolsó MEVZA találkozóján Kazincbarcikára. A Vegyésznek ettől függetlenül maximumot kellett nyújtani ezen az estén, hiszen a ...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés