Három év börtön az izsófalvi cserbenhagyónak

Akt.:
Előkészítő ülésen született ítélet 2017 októberében, Izsófalván történt halálos baleset ügyében
Előkészítő ülésen született ítélet 2017 októberében, Izsófalván történt halálos baleset ügyében - © Fotók: Tóth Balázs
Kazincbarcika, Izsófalva – Árokba hajtott a Mercedes, vezetője pedig az útra repült. A mögötte érkező barátai elgázolták, majd elhagyták a helyszínt.

Előkészítő ülésen született ítélet egy 2017 októberi halálos baleset ügyében a Kazincbarcikai Járásbíróságon. Az eset különlegessége, hogy a bíróság az ügyészség, az első rendű vádlott és a védője között kötött egyezséget hagyta jóvá tárgyalás nélkül.

Az ülésen Dr. Joó Tibor ügyész ismertette a vádiratot. Ebben fölelevenítette, hogy 2017. október 14-én hajnalban Múcsonyról Ormosbányára tartott két autó. Az elöl haladó jobb kormányos Mercedes hajnal négy körül 110-130 kilométeres óránkénti sebességgel egy jobbkanyarban átment a bal oldali padkára, onnan 80-90 kilométeres sebességgel az árokba hajtott, majd az autó elején átfordult, s a település névtáblát kidöntve az árokba borult. A vezető Sz. Attila nem volt bekötve, ő az út bal oldalára esett, fejjel a felezővonal felé, de az autó lámpája megvilágította. Az autó utasa kimászott a gépjárműből és eltávozott.

Azonban a balesetet követően 10,8 másodperccel érkezett a vádlott az áldozat Suzukijával, legalább 120 kilométeres sebességgel. Ő is áttért a bal oldalra és áthajtott az áldozaton, aki az élettel összeegyeztethetetlen koponyasérülést szenvedett. A Suzuki bal féltengelye eltört, a kocsi 150 méterre megállt. Az első rendű vádlott, Ö. Dávid, a másodrendű K. Norbert és a hátsó ülésen utazó három fiatalkorú lány a baleset után segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. Az első rendű vádlott jogosítvánnyal nem rendelkezett, a járművet műszakilag jól kezelte, de elméleti tudása csekély volt, emellett enyhén ittas, illetve kábítószertől bódult állapotban volt.

A kocsiból kieső áldozat az ütődéstől életveszélyes sérülést szenvedett, hiszen egy főér elszakadt a mellkasában, életét azonnali ér- és mellkassebészeti beavatkozás menthette volna meg. A gázolás időpontjában azonban még életjeleket adott.

Ö. Dávid elismerte a vádban foglaltakat, s elmondta, Sz. Attilánál voltak, italoztak, majd autóba ültek. Ő eredetileg az első autóban ült, de a mögöttük jövő Suzukit vezető P. Péter előzés közben nekik ütközött. Ekkor Sz. Attila kérésére átült a Suzuki volánjához, míg P. az első kocsiba ült. Úgy döntöttek, hazaviszik az autókat, ekkor történt a szerencsétlenség.

Az ügyészség és a vádlott 2018. október 12-én egyezséget kötött, és a halálos közlekedési baleset okozása, segítségnyújtás elmulasztása, bódult állapotban történő járművezetés vétsége miatt három év börtönbüntetésben, három év közügyektől eltiltásban és öt év közúti gépjárművezetéstől eltiltásban egyezett meg. A feltételes szabadon bocsátás a büntetés kétharmada után lehetséges, a büntetésbe beszámít a bűnügyi és a házi őrizetben töltött idő. Dr. Kertész Gábor bíró jogerőssé vált ítéletében ezt a büntetést rótta az első rendű vádlottra.

A másodrendű vádlott nem jelent meg a bíróságon, az ő ügyét elkülönítve kezelték az ügyész és a védő kérésére. Az ő előkészítő ülését március 28-án tartják, s a vádlottat a rendőrség fogja elővezetni.

ÉM – Tóth Balázs


Izsófalva, Miskolc - Segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás a Suzuki vezetője ellen, aki vezetői engedély nélkül, drogos állapotban vezette az autót. A megalapozott gyanú szerint a balesetben elhunyt férfi október 14-én a hajnali órákban Izsófalván haladt az általa v...

Izsófalva - Közúti balesetet szenvedett férfit ütött el Izsófalván egy 21 éves fiatalember egy általa vezetett autóval, aki a gázolást követően segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrségre 2017. október 14-én a hajnali órákban érkezett bejelentés, hogy 4 óra körül Izsófalván közlekedési ba...

Izsófalva - Lehetséges, hogy versenyben vett részt az a Mercedes, amelynek vezetője szombaton hajnalban életét vesztette Izsófalván. A helyszínen szerzett információk szerint legalább két autó haladt Izsófalva felé Rudolftelep irányából. Elöl haladt az angol rendszámú Mercedes. Feltehetően ve...

Izsófalva - Egy személygépkocsi sodródott le az útról, teljes útlezárás mellett tart a helyszínelés. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2017. október 14-én 4 óra 45 perc körül az Izsófalva, Izsó Miklós úton haladt egy brit felségjelzésű személygépkocsi, amely eddig tisztázatlan okból ki...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés