Ezúttal a bányászat volt a központban

Az előadáson
Az előadáson - © Fotó: opont
Kazincbarcika – A bányászat múltjáról, jelenéről, jövőjéről tartott előadást dr. Bőhm József címzetes egyetemi tanár, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának korábbi dékánja nemrégiben Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban – adta hírül az opont.

A konzultációt a Szenior Szabadegyetem második félévének részeként szervezte meg a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a Szikra Alapítvány. Az eseménysorozat célja, hogy biztosítsa az életen át tartó tanulást az észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére. Dr. Bőhm József előadásának különös aktualitást adott a térség bányász múltja.

Március 30-án dr. Bódizs Dénes atomfizikus, nyugdíjas egyetemi docens előadásával folytatódik a sorozat. A szemeszter utolsó előadásának címe: A radioaktív sugárzásokról, a XXI. század energia- és környezeti kérdéseiről; csernobili „élményeim”.

ÉMKazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés