Elkezdték a felkészülést sárga-kékek

Akt.:
Már munkában a KBSC
Már munkában a KBSC - © Fotó: Ádám János
Kazincbarcika – Hétfőn elkezdte a téli felkészülést a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgócsapata.

Az új esztendőben hétfőre írta ki az első találkozást a Gálhidi György edző vezette szakmai stáb. A tabellán jelenleg 9. helyen álló együttes – sporttelepének rekonstrukciója miatt – ugyan Putnokon vívja másodosztályú bajnoki összecsapásait, ám a játékosok és a szakemberek a barcikai, Akácfa úti létesítményben találkoztak, hogy elvégezzék az aznapra kiírt penzumot. Az első, nagyobb részét, az erőfejlesztést benn a KSK Munkacsarnokban, aztán pedig a szabadban, műfüvön.
Gálhidi György | Fotó: Ádám János

– Az, hogy nagyon korán, már február 3-án folytatódik a bajnokság, minden csapat, minden kollégám számára komoly gondot okoz, ugyanis nem könnyű elérni, hogy elvégezzük a munkát, de a negyedik hét végére frissek is legyenek a játékosok – fogalmazott lapunknak Gálhidi György, aki azon felvetésünkre, hogy hány új emberrel szeretné frissíteni a keretet, azt válaszolta, hogy maximum kettővel. Leginkább támadó középpályás, vagy középpályások megszerzésében gondolkodnak.

Korábban már írtunk arról, hogy az ősszel a gárdában szerepeltek közül Kovács Olivérnek, illetve Szabó Lukasnak a helyzete bizonytalan a barcikai jövőjét illetően. A tegnapi évadnyitó foglalkozáson két helyi utánpótlás-labdarúgó, Takács Tamás és Lajkó Csanád is végezte a feladatokat, valamint a próbajátékon lévő debreceni nevelésű védő, Virág Ákos, aki legutóbb Cegléden futballozott.

Inkább az erősítésre

A klubházban megjelent Kádár Zsolt sportigazgató is, akinél előbb arról érdeklődtünk, hogy miért nem terveznek be a felkészülésbe külföldi, melegégövi edzőtábort.

– Ismertek egy ilyen tábor szakmai előnyei, magam is vettem már részt ilyenben, de egyrészt a büdzsénk behatárolt, másrészt a megye egyik legjobb műfüves pályájával rendelkezünk – nyilatkozta a sportvezető. – A rendelkezésre álló anyagi forrásainkat sokkal inkább a csapat esetleges további erősítésébe fektetjük, vagy olyan tárgyi dolgokba, amelyek hosszú távon hasznosabbak, mint adott esetben egy tíz napos külföldi felkészülés.

A sportigazgató szóba hozta Csákány Csaba technikai vezetőt is, aki öt szezont követően elköszönt a KBSC-től:

– A klub teljes vezetése nevében szeretném megköszönni Csákány Csabának azt a munkát, amit az elmúlt fél évtizedben, mint technikai vezető nálunk elvégzett. Ajánlatot kapott az NB I-es Mezőkövesdtől, és ott folytatja pályafutását. Megérett erre a feladatra, sok sikert kívánunk neki a továbbiakban. Utódját rövidesen megnevezzük, olyan emberben gondolkodunk, aki helyi kötődésű, ismeri az itteni viszonyokat, tisztában van azzal, hogy miként kell ellátni egy ilyen pozíciót.

Várják a hazatérést

A keretből az egyik kapus, Somodi Bence immáron 2,5 szezon óta a KBSC futballistája: 2010 tavaszán fél évadot húzott le a vegyészvárosban, míg a jelenleg futó kontraktusa 2017. január 1-je óta tart.

– Kapusszemmel nézve nehéz volt az idei bajnokság első része – mondta Somodi Bence. – Sokkal erősebb a csapatunk, mint tavaly volt, erősebb a védekezésünk is, emiatt kevesebb a dolgom, és pontosan ez adja a helyzet nehézségét. Mert lehet, hogy csak egy vagy két alkalommal kell védeni egy meccsen, de akkor nem szabad hibázni. A klub most sokkal profibb, mint annak idején, kilenc éve, sokat fejlődött minden tekintetben, a különböző lehetőségek terén. Készül az új stadion, a szurkolókkal együtt már nagyon várjuk a hazatérést, bár Putnokot elég jól belaktuk. Szerintem reális elvárás, hogy az első tízben végezzünk, én szeretem, ha lépésről lépésre haladok a csapatommal, az első feladat, hogy érjük el minél hamarabb a 45 pontot. Mi, kapusok külön kaszt vagyunk, segítjük egymást Fila Karcsival, Botló Ádám kapusedzővel kiegészülve egy jó kis trió vagyunk. Csak így működik, ez az alapja annak, hogy megfelelő teljesítményt hozzak, hozzunk.

ÉM-MI


Névsorolvasás: Akik az első edzésen részt vettek

Kapusok: Somodi Bence, Fila Károly

Védők: Belényesi Csaba, Fótyik Domi­nik, Heil Valter, Raul Palmes, Mikló Roland, Virág Ákos (Cegléd, próbajáték)

Középpályások: Takács Péter, Kiss Bence, Toma György, Sergiu Oltean, Vajda Roland, Tony Kanalos, Raul Krausz, Gábor Lukács, Szabó Lukas, Marius Constantinescu, Takács Tamás (Sajóvölgye Focisuli), Lajkó Csanád (KBSC-Bánhorváti)

Támadók: Olasz Dénes, Tóth László, Lukács Raymond.


Az idény közepén volt egy nyolc meccses veretlenségi sorozata a KBSC-nek (kékben)
Kazincbarcika - A mezőny közepén áll jelenleg a Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgócsapata. Az előző szezonban az NB II-es tagságát meghosszabbító Kazincbarcikai SC-nél Koleszár György kezdte el a munkát, majd amikor a 8. fordulóban a gárda 4-1-re kikapott a Gyirmót FC-től, a klubvezetés váltott...

A gól hiányzott a KBSC-nek
Kazincbarcika - A labdarúgó NB II 21. fordulójában Kaposvárra látogatott a KBSC. Kaposvári RFC – Kazincbarcikai SC 2-0 (1-0) Kaposvár, 300 néző. V.: Kovács. Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó, Fodor – Szakály (Godzsajev-Telmán, 84.), Hegedűs – Zsiga (Andorka, 76.), Nagy K. (Nagy R., 68.)...Kazincbarcika.
BOON.HU


hirdetés