Kazincbarcika hírei

2012.11.23. 12:44

Városszépítő akció Herbolyán

Kazincbarcika - A programban a helyi lakosság és a szalézis diákok vesznek részt.

Kazincbarcika - A programban a helyi lakosság és a szalézis diákok vesznek részt.Újabb városszépítő program lesz Kazincbarcika Herbolya-Régi telepen, mely záróeseménye a fél éve tartó „Virágos Herbolya” programnak.

2011 tavaszán kezdődött

A november 26-ai eseményre az Európai Unió által támogatott „Herbolya-Régi telep szociális városrehabilitáció” elnevezésű projekt keretében kerül sor. A nagyszabású program 2011 tavaszán kezdődött, s az említett akcióterületen beruházási, infrastrukturális, szociális, képzési és különböző közösségi események megvalósítását teszi lehetővé. 

Ennek része a „Virágos Herbolya” elnevezésű projektelem, melynek megvalósításában a Barcika Art és a Barcika Park Kft-k, mint együttműködő partnerek vesznek részt.

A projektben vállalt feladatoknak megfelelően korábban már több városszépítő akcióra került sor: virágosítás, fa- és cserjeültetés, takarítás, lomtalanítás, karbantartás egyaránt volt a programok között.

Hétfőn - az utolsó ilyen eseményen – a vízelvezető árkok tisztítása, a sportpálya és a játszótér eszközeinek karbantartása, továbbá az utcabútorok takarítása szerepel a feladatok között, melyben a helyi lakosság és a szalézis diákok vesznek részt.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!