Kazincbarcika hírei

2012.07.16. 15:46

Polgárőr családi nap Herbolyán

Kazincbarcika - Polgárőr családi napot rendeztek a hétvégén Kazincbarcika herbolyai városrészén.

Kazincbarcika - Polgárőr családi napot rendeztek a hétvégén Kazincbarcika herbolyai városrészén.Hosszú évek után végre megpezsdült az élet Herbolya-Régi telep városrészén. A 2011 tavaszán kezdődött szociális város-rehabilitációs program keretében egyre több és egyre színesebb programok mennek helybe, a város Bükk felőli kapujának korábban leszakadó peremkerületként számon tartott részébe. Az előadások, közös hulladékgyűjtés, városszépítés után most a területen alakult polgárőr csoport hívta és várta a lakókat egy közös, családi programra.

Együtt, egymásért!

A polgárőrök szlogenje tulajdonképpen a nap mottója is volt, hiszen a kötetlen sportos, zenés programon azt is megbeszélhették a résztvevők, hogy hogyan lehetne még javítani a városrész közhangulatán és megítélésén.

- A Családi Kistérségi Polgárőr Nap ideális helyszíne Herbolya, ahol a legfiatalabb szervezetünk működik – mondta a rendezvényen Csóra György, a Kazincbarcikai Közbiztonsági Egyesület vezetője.

- A találkozón Jákfalva, Sajószentpéter, Mucsony, Felsőnyárád, Mályinka és Kazincbarcika polgárőrei, no és természetesen Herbolya lakói szórakoznak együtt. Már fő az óriás üstben az ebéd, folyik az asztalitenisz és a csocsó verseny, s később lesz kispályás labdarúgás is. Nagy öröm számunkra, hogy a kézműves sátor folyamatosan tele van, a helybeli gyerekek óriási örömmel készítik a szebbnél, szebb termékeket, folyik az arcfestés, sminkelés, fodrászkodás, egyszóval már most sikeresnek érezzük a kezdeményezést – tette hozzá Csóra György.

A nap egyik motorja Hrabina János, a helyi szervezet csoportvezetője volt, aki csapatával együtt nagyon sokat dolgozott azért, hogy az első Polgárőr Családi Nap ilyen nagy sikerrel záruljon.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!