Kazincbarcika hírei

2012.03.28. 13:48

A jelzőrendszert értékelték Barcikán

Kazincbarcika – Az észlelő- és jelzőrendszer éves munkáját értékelték a keddi szakmai tanácskozáson.

Kazincbarcika – Az észlelő- és jelzőrendszer éves munkáját értékelték a keddi szakmai tanácskozáson.A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat éves szakmai tanácskozására az intézményekben dolgozók mellett a jelzőrendszer tagjai kaptak meghívást. Nevelési-oktatási intézményvezetők, koordinátorok, gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök, társszervezetek vezetői és képviselői, továbbá érdeklődő pedagógusok, szakemberek.

Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy milyen fontos az a munka, amit a részt vevők a saját területükön végeznek a gyerekek érdekében. A jelzőrendszer tavalyi szakmai tevékenységét Seri Tamás Ákos, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője értékelte, megköszönve a partnerek korrekt és hatékony együttműködését.

A szakmai tanácskozáson két, témájában aktuális és időszerű előadást hallhattak a részt vevők. Dudás Péter, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott bűnmegelőzési osztályvezetője a fiatalkori bűnözést vette górcső alá. Mint mondta: az erőszak könnyen normává válhat egy adott közösségben leginkább a környezet hatására. Sajnos egyre gyakoribb a média rossz példáinak terjedése is: a legutóbbi miskolci rablási esethez is egy TV filmből vették az ötletet – az amúgy példás családban élő és elit gimnáziumban tanuló - fiatalkorú elkövetők.

A tanácskozáson a miskolci büntetés-végrehajtási intézet helyettes parancsnoka a fiatalkorúak „benti életéről” szólt, majd a rendezvényt kötetlen beszélgetés zárta.

-GJ-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!