Kazánházban keletkezett tűz, kiürítették az óvodát Rudolftelepen!

Akt.:
Óvoda kazánházában keletkezett tűz Rudolftelepen!
Óvoda kazánházában keletkezett tűz Rudolftelepen! - © Fotó: Tóth Balázs
Kazincbarcika, Rudolftelep – Tűz ütött ki kedden délben a rudolftelepi óvodában, de senki sem sérült meg, a gyerekek és a nevelők pedig szerdán visszatérhetnek az épületbe.

A tűz a katasztrófavédelem szerint a szomszédos kazánház tetőszerkezetében csapott föl, s a padlástérre is átterjedt, de a helyszínre érkező kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével megakadályozták a lángok továbbterjedését. A gyerekek és a pedagógusok még a tűzoltók kiérkezése előtt biztonságos helyre mentek.

– Elég nagy volt a riadalom, déltájban jelezte a fűtő, hogy úgy látja, lángol a tető. Nem tudtuk akkor, mennyire nagy a baj, aki tudott, jött, próbáltunk intézkedni. A jegyző úr hívta a tűzoltókat, alpolgármesterünk pedig hozta a tűzoltó készüléket, de gyorsan a helyszínre értek a tűzoltók, s eloltották a lángokat – mondta Rozlozsnik Jánosné polgármester.

IMG_7970

Az óvodába tizenhét gyermek jár ők, s négy felnőtt a művelődési házba mentek át, a kicsik még örültek is a kalandnak.

– A helyzetet értékelve kiderült, szerda reggel visszajöhetnek a gyerekek, de a villamos hálózatot még átnézi egy szakember. Kedden délután a dolgozók takarítottak, minden a helyére került. A fűtést egy külön gázos rendszerről oldjuk meg – tette hozzá a polgármester.

Kifejtette, rejtély, hogy mi okozhatta a tüzet, a kazánjuk dupla falú, saválló, szigetelt kéményhez csatlakozott. Volt már korábban is probléma vele, de akkor nem keletkezett ilyen nagy a tűz, s akkor sem derült ki, mi okozta. Viszont többet nem használják, áttérnek a gázfűtésre.

IMG_7962

– Ha kiderül, mi okozta, akkor megpróbáljuk megoldani a problémát – jegyezte meg Rozlozsnik Jánosné.

Az óvoda épületét tavaly közmunkában újították föl, szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, a belső tereket is megújították. Most rosszul érintette őket az esemény, de bíznak abban, hogy a biztosító segítségével gyorsan helyre tudják állítani. Egyelőre nem tudják, mekkora kár keletkezett, azt majd szakértők állapítják meg.

ÉM-TB